Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerine iki hafta kala, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken başlıklar...

"Bütçede para var. Siyasi iktidar emekliye para vermeyeceğim dedi. Ben ısrar ettim. Asgari ücret kadar vereceksin dedim. Allah izin verirse Kurban Bayramı'nda hesabına 15 bin lira yattığını göreceksin. Parayı nereden bulacaksın diyor. 5'li çeteye nasıl para buluyorsan. Ben de bulacağım ve emekliye o parayı vereceğim. Açlık sınırının altında emekliye aylık veriyorsan bunda adalet yok demektir.


CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Atatürk Havalimanı vaadine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Yapacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

*Kayseri’yi yine bölgenin en güçlü illerinden biri haline getirmek zorundayız, bunu hep beraber değiştirmek zorundayız. Kayseri Orta Anadolu’nun kilit kenti.

*Yıllardır hızlı tren sözü veriyorlar, 22 yıldır yapamadılar. Ama unutmayın Bay Kemal söz verdi mi sözünden dönmez, o hızlı tren buraya gelecek.

“Beşli çetelerin at koşturduğu bir Türkiye’yi değil, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye inşa edeceğiz.

*Devlet soygunculara hizmet etmez, soygunculara hizmet eden bir devlet anlayışından vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışını getireceğiz.

Editör: Haber Merkezi