Müslin kumaş yapısı itibariyle kullanıcısını yormaz. Bu sebeple günlük kullanımın zorlu şartlarına uygundur. Ek olarak sahip olduğu yumuşak, hafif ve saf dokusu ile birçok bebek ürününde bu kumaş tercih edilmektedir.

Günümüzde pek çok insan bu kumaşın Musul’dan geldiğine inanır fakat bu yanlış bir inançtır. Müslin kumaş çeşitleri köken itibariyle Hindistan’dan gelir.  El dokuması ile üretilen bu kumaş türü birçok Avrupa ülkesinde popüler olarak kullanılmaktadır.

Müslin Kumaş Nedir?

‘’Müslin kumaş nedir?’’ sorusuna, son derece yumuşak ve ince yapısı ile bilinen pamuklu bir kumaştır, yanıtı verilebilir. Bu kumaşlar sahip oldukları ölçülere, ağırlığa, rengine ve desenlere göre kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Aşağıda bu türler hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

Müslin Kumaş Özellikleri

Müslin kumaşların çok tercih edilmesinin kökeninde sahip oldukları özellikler yatar. Durum böyleyken müslin kumaş özelliği denilince akla ilk gelen maddeler şu şekilde sıralanabilir:

·         Geçirgen bir dokuya sahip olması sebebiyle müslin kumaş, bebeklerin hem sıcak kalmasını sağlar hem de bu esnada bebeklerin tenine hava geçişini mümkün kılar. Bu sebeple bebekler için en çok tercih edilen kumaşlar arasında yerini almaktadır.

·         Müslin kumaş, yapısı gereği tahrişi engeller. Bu durum bebeklerde meydana gelebilecek pişik probleminin önüne geçer.

·         Müslin bezi kumaş olarak esnek bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar bebeğinizin şeklini alır ve ona konforlu bir rahatlık deneyimi sunar. Kumaşa sarılmış bebekler daha rahat ve uzun uyurlar.

·         Yıkamaya dayanıklı olan bu kumaş yıkandıkça yumuşar. Yıkanma esnasında özelliklerinden hiçbir şey kaybetmez.

·         İçerisinde zararlı hiçbir bileşen yoktur. Bebeğinizin cildini bu kumaş türünü seçerek koruma altına alabilir, doğayı da sürdürülebilir ürünlerle destekleyebilirsiniz.

·         Müslin bezlerin dönüştürülebilme özelliği vardır. Bu sebeple tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Müslin örtü çeşitleri içerisinden birini bebek battaniyesi olarak kullanmaya başladığınızı varsayalım. Daha sonra bu bezi emzirme örtüsü, alt değiştirme minderi, beşik çarşafı ve hatta temizlik bezi olarak kullanabilirsiniz.

Siz de müslin kumaşları tercih ederek ürünün avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Müslin Kumaş Çeşitleri

Baskı, renk ve yapı farklılıkları müslin kumaşlarda çeşitliliğe yol açmaktadır. Aynı zamanda müslin bezi kumaş fiyatları da bu çeşitliliklere göre belirlenmektedir. Müslin kumaşı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

·         Kalın Baskılı Pamuk Müslin

·         Baskılı Pamuk Müslin

·         Baskılı Pamuk Müslin

·         Baskılı Bambu Müslin

·         Düz Renk Müslin

·         Multi Müslin

·         Jakarlı Multi Müslin

·         Gofre Müslin

Siz de bu çeşitlerden dilediğinizi seçebilir; kendinizin, bebeğinizin ve ailenizin sağlığını garanti altına alabilirsiniz.

Müslin Kumaş Örtü Çeşitleri

Müslin örtüler hem sağlık için faydalı hem de konforlu kullanım için uygun bir yapıya sahiptirler. Bu kumaşlar, kullanıcısına sağlığı ve rahatlığı harmanlayarak sunar. Hayatınızın her anında kullanabileceğiniz ve bebekleriniz için son derece güvenilir müslin örtü çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir:

·         Alt açma örtüsü

·         Puset ve bebek arabası örtüsü

·         Pike ve battaniye türleri

·         Emzirme örtüsü

·         Ana kucağı örtüsü

·         Ağız örtüsü

·         Oyun örtüsü

Siz de bu örtü çeşitlerinden sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olan ürünü alabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun daha rahat ve sağlıklı bir bebeklik dönemi geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Online kumaş mağazası olarak tanınan Kumaş Home, her türlü kumaş ihtiyacınızı giderebilmek için farklı ürünler sunar. Müşteri memnuniyeti odaklı olan bu işletme, uygun fiyatlı ve sağlıklı kumaş türlerine, bünyesinde sizler için yer verir. Hem konforunuzu hem sağlığınızı düşünen Kumaş Home, kumaş çeşitlerini tek çatı altında toplar.

https://www.kumashome.com/kategori/muslin-bezi

Editör: Haber Merkezi