Esendemir, “Gazeteciler  İşsizse özgür değildir” Esendemir, “Gazeteciler İşsizse özgür değildir”

Adana'da, uyuşturucu bağımlısı oğlu Hazım Evren'i (38), 'uyuşturucu parası' tartışmasında av tüfeğiyle vurarak öldüren Tamer Evren’in avukatı CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ve beraberindeki heyet cezaevi ziyareti sonrası açıklama yaptı.

Olay, 11 Mart'ta saat 13.00 sıralarında, Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki müstakil evde meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Hazım Evren ile para istediği babası Tamer Evren arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Hazım Evren, babasını darp edip odunluktan aldığı satırla saldırdı. Bunun üzerine duvarda asılı olan av tüfeğini alan Tamer Evren, oğlunu göğüs ve sırtından vurarak öldürdü. Evren, daha sonra da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp kendini ihbar etti. Gözaltına alınan Tamer Evren ilk ifadesinde, "Sürekli para istiyordu. 200 lira verdim. Uyuşturucuya zam geldiğini söyleyip, 100 lira daha istedi. Daha fazla para veremeyeceğimi söyleyince, satırla saldırdı. Kendimi korumak için ateş ettim" açıklaması yaptı.

Oya Tekin; “Seyhan’ın en büyük sorunlarından biri uyuşturucu bağımlılığının yaygınlaşması” olduğunu belirtti.

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin Uyuşturucu Kullanımına dikkat çekmek amacıyla bugün Kürkçüler Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Tekin; “Seyhan uyuşturucu kullanımı açısından dikkat çekici bir yerde” dedi.

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, “Uyuşturucu ile ilgili yaptığımız araştırmalarda çok ürkütücü sonuçlara ulaştık. Adana’da uyuşturucu kullanan her iki kişiden biri uyuşturucuya çok rahat ulaşabildiğini söylüyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Kullanma yaşının da ne yazık ki çok düştüğünü ve 10 yaşının altında çocuklar arasında bile kullananlar olduğunu tespit ettik. Bu sorunun kökünün kazınması gerektiğini gören, birkaç torbacının yakalanmasıyla bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.”

Tekin sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Sevgili Seyhanlılar, Uyuşturucunun bir salgın olduğunu ve bu salgının kentteki yoksullukla doğrudan olan bağının çocuklarımıza olan hayati etkisini biliyorum.

Uyuşturucunun sızdığı evlerin içinde büyük bir yürek yangını var.

Gencecik çocuklarımız, evlatlarımız hayatlarının baharında uyuşturucu batağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz!

Peki, evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir?

Bu acılı sıkıntılı aileler sokaklarına uyuşturucu girmesin diye mücadele ediyorlar. Ama mevzu sokakta değil. Sokak mücadelesiyle bu sorun çözülemiyor. Mevzu çok daha büyük, çok daha derin bir yerde.

Arayış içinde olan çocuklarımız tepeden aşağıya yayılan bu pisliğin hedefi oldu. Türkiye’nin sokaklarda her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Ama ben metamfetamine odaklanmak istiyorum. Sıvı olarak Türkiye’ye getiriliyor, kristale çevriliyor. Bağımlılığı yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Çok ucuz olduğu için hızlı yayılıyor. Bu çok önemli savaş” dedi.

Editör: Haber Merkezi