Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerinde eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmaya da değindi.

Özel, belediye başkanları hakkında yürütülen adli süreçlerde hukukun ve yargılamanın esas alınması gerektiğini belirterek, Gökçek hakkında gerçek bir soruşturma ve yargılama yapılmasını istediklerini söyledi.

“GÖKÇEK’İN DE YARGILANMASINI İSTERİM”

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkındaki soruşturmanın yalnızca göstermelik bir işlem olmaması gerektiğini ifade etti.

Gökçek hakkında ortaya atılan iddiaların kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini belirten Özel, “Sıranın Gökçek’e de gelmesini isterim ama umarım ‘dokunur gibi, yargılayacakmış gibi’ yapmıyorlardır” dedi.

Özel, sürecin ileride başka soruşturmalardan kurtulmaya yönelik bir adım olarak kullanılmaması gerektiğini de savundu.

“GÖKÇEK MÜEBBET ALMADAN KİMSE HAPİS YATMAMALI”

Özel’in açıklamasındaki en dikkat çekici bölüm ise belediye başkanlarının tutuklanması ve hapis süreçlerine ilişkin oldu.

Yeni Parti lideri, “Gökçek müebbet hapis almadan herhangi bir belediye başkanı bir gün bile hapis yatmamalı” ifadelerini kullandı.

Özel, bu sözleriyle belediye başkanları hakkında soruşturma yürütülmesine değil, yargılama süreci tamamlanmadan özgürlükten yoksun bırakılmalarına itiraz ettiğini belirtti.

MELİH GÖKÇEK HAKKINDA RESEN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ağustos ayında Melih Gökçek hakkında kamuoyuna yansıyan yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı iddiaları üzerine resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, soruşturmanın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla yürütüldüğünü açıklamıştı.

Gökçek’in soruşturma kapsamında cuma günü savcılığa ifade vermesi beklenirken, eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar da Gökçek ile görüştüğünü ve kendisinin moralinin yerinde olduğunu açıklamıştı.

ÖZEL’DEN “GERÇEK YARGILAMA” VURGUSU

Özgür Özel, açıklamasının devamında Melih Gökçek hakkında gerçekten bir yargılama yapılmasını en çok kendilerinin istediğini dile getirdi.

Özel’in açıklaması, son dönemde belediye başkanları hakkında yürütülen soruşturma ve tutuklama süreçlerinin yeniden siyasi tartışmaların merkezine taşındığı bir dönemde geldi.

Gökçek hakkındaki soruşturmanın sonucunun ve savcılık işlemlerinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.