"Girişimlerimiz sonucunda taleplerimizin karşılanması durumunda ortak bir mücadele oluşturulması, konusu ilkesel olarak kabul edildi”

Eğitim emekçilerinin banka promosyonu ile ilgili taleplerinin karşılık bulması adına Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube Başkanı Seher Ergin, Eğitim-İş Adana 2 No’lu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol, Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Kaya, Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız, Birleşik Kamu-İş Adana İl Başkanı, Eğitim İş Adana 2 Nolu Şube Sekreteri Mutlu Gül 20 Ocak 2023 Cuma günü, saat 14.00'te Adana Öğretmen Evi'nde bir araya geldiler.

326728850_3466117236982750_4595719953099597373_n

Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Kaya konuyla ilgili paylaşımında;

Banka promosyonları ile ilgili olarak sendikamız diğer sendika temsilcileriyle bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Eğitim Sen olarak bütün sendikaların toplantıya katılmasını talep ettik. Türk Eğitim-Sen gerekçe sunarak toplantıya katılmadı. Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen, ve Hürriyetçi  Eğitim-Sen Şube başkanları toplantıya katıldı. Toplantı sonrası Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak'la promosyonlarla ilgili görüşme gerçekleştirdik. Sendika başkanlarının  toplantısında, şu konularda ortak eğilim oluştu.

1- Banka promosyonları dahil Adana ilinde eğitim ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlara karşı ortak bir araya gelme koşullarını oluşturmak,

2- Mevcut banka promosyon sözleşmelerinin iptal edilerek, yeniden güncel ekonomik koşullara göre revize edilmesi ve yeni ihalenin yapılması,

3- Banka promosyonları ile ilgili gelişmelerin Adana'daki bütün eğitim emekçileri tarafından objektif bir şekilde bilgilendirilmesi,

4- İl Milli Eğitim Müdürünün diğer İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile sendika temsilcileri arasında bir toplantı yapılması,

5- Eğitim emekçilerinin genel olarak kabul etmediği promosyon ücretine sendikaların imza atmaması,                                                    

6- Promosyon sözleşme maddelerinin  bütün eğitim emekçileri tarafından bilinmesi.                   

7- Girişimlerimiz sonucunda taleplerimizin karşılanması durumunda ortak bir mücadele oluşturulması, konusu ilkesel olarak kabul edildi” bilgilendirmesinde bulundu.

Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube Başkanı Seher Ergin konuyla ilgili yazılı açıklamasında;

Eğitim emekçilerimizin banka promosyonu ile ilgili taleplerinin karşılık bulması adına Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Şube Başkanları olarak 20 Ocak 2023 Cuma günü, saat 14.00'te Adana Öğretmen Evi'nde bir araya geldik.

“Banka promosyonları ile ilgili olarak geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde başlattığımız ve 20 Ocak Cuma günü bir yenisini yaptığımız toplantıdan sonra Adana İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Koçak'ı ziyaret ettik.

Bölgelere ayrılan ihale süreçlerinin tüm Adana'yı kapsayacak şekilde il bazında yapılması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle ortak bir toplantı talebi oluşturulması

4 sendika olarak ortak bir talep metni oluşturulması ve kamuoyuyla paylaşılması

Taleplerimizin karşılık bulmaması halinde ortak tavır gösterilmesi yönünde fikir birliğine varılmıştır.

Eğitim-İş olarak emeğimizin karşılığını, refahtan payımızı, hakkımız olanı istiyoruz. Tüm eğitim emekçilerimizin hakkını alması için mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Fm7Y0qDWQAApiwF

Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız konuyla ilgili yazılı açıklamasında;

Adana'da Şubesi bulunan sendikalar olarak EBS Adana Şube Başkanı Mehmet SEZER, Eğitim İş 1.NOLU şube başkanı Seher ERGİN, Eğitim İş 2 NOLU şube başkanı Emin Erkan ŞENOL, Eğitim Sen Şube başkanı Hüseyin KAYA ile birlikte promosyon görüşmeleri için bir araya geldik.

Bu görüşmede TES şube başkanlarının neden olmadığını Şanlıurfa'da çok güzel bir şekilde bir araya gelindiğini ve özellikle TES'in masada olması gerektiğini, toplantıyı organize eden EBS şube Başkanı Mehmet SEZER'e ilettik.

EBS Şube Başkanı Mehmet SEZER, TES şube başkanlarını davet ettiğini, Tes'in ise cevap olarak organizasyonu il ve ilçe milli Eğitim Müdürlerinin yapması gerektiğini ve üye sayısı bakımından 4 büyük Sendika olursa gelebileceklerini ilettiğini söyledi. Üzüntümüz başka iller de bu güzel birliktelik olurken Adana özelinde bir araya gelinmemesidir.

Dönem kısır çekişmelerin değil, Eğitim çalışanlarının menfaati için amasız, lakinsiz bir araya gelmekten geçtiğine inancımızla, inşallah en yakın zamanda TES'i aramızda görürüz.

Daha sonra şube başkanları olarak hep birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK'ı makamında ziyaret ettik...

Toplantıda alınan kararlar ise;

1- İl Milli Eğitim Müdürümüzün önderliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlerininde bulunduğu bir promosyon toplantısı

2-Adana'da bölge bölge değil tüm eğitim çalışanlarının ortak olduğu bir promosyon sözleşmesi inşaa etmek

3-Bankaların teklifi yetersiz bulunduğunda kamuoyu yaratmak için hep birlikte güçlü eylemler yapmak

4-Toplantıya katılan dört sendikanın ortak bir metin hazırlayıp bunu kamuoyu ile paylaşması

Adana'daki Eğitim Çalışanlarının promosyon ücretlerinden en yüksek şekilde faydalanabilmesi için Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her türlü iş birliği ve eyleme hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Hürriyetçi Eğitim Sen ADANA Şubesi...

321447860_565847048499642_469403882241218928_n

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer ise konuyla ilgili paylaşımında;

“Adana'da faaliyet gösteren eğitim sendikalarının Başkanlarıyla geçtiğimiz yıl başlattığımız toplantıları sürdürüyoruz.

Başta promosyonların belirlenmesi olmak üzere ortak mücadele alanlarımızla ilgili istişareler yapıp daha sonra Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak'la görüştük.

Hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi