Ukrayna ordusu, kuvvetlerinin tartışmalı Bakhmut kentinde Rus birliklerini uzakta tuttuğunu, böylece savunuculara cephane, yiyecek, ekipman ve ilaç teslim edilebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana güçleri tarafından işgal edilen Donetsk bölgesindeki Ukrayna kenti Mariupol'u ziyaret etti.

TASS ajansının Kremlin'den alıntı yaparak Pazar günü bildirdiğine göre, Putin helikopterle şehre uçtu ve şehrin birkaç bölgesini gezdi.

Bir yıldan fazla süren savaşın başlangıcından bu yana Putin'in cephe hatlarına en yakın olduğu yer burası.

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Mariupol'de restorasyona tabi olmayan 307 evin yıkıldığını, geri kalanının aktif olarak restore edildiğini söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in helikopterle Mariupol'a uçtuğu, ardından bir arabayı şehrin çeşitli semtlerinde gezdirdiği ve mola verdiği belirtildi. Gezide kendisine Başbakan Yardımcısı Khusnullin eşlik etti. Mikro bölgelerin, sosyal ve eğitim tesislerinin, tıbbi tesislerin inşasıyla ilgiliydi. Nevsky mikro bölgesinde Putin kasaba halkıyla konuştu. Ayrıca Mariupol kıyı şeridini de inceledi. Şehirde bir gezi sırasında cumhurbaşkanı araba kullanıyordu, Khusnullin şehrin restorasyonu hakkında konuştu."

Khusnullin, "Genel olarak restore edilemeyen 307 evi yıktık. Bu oldukça fazla. Geri kalanlar aktif olarak restore ediliyor."

Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunun üst düzey komutanıyla görüştü

Devlet medyasına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşından sorumlu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov da dahil olmak üzere Ukrayna'daki askeri operasyonunun üst komutanıyla bir araya geldi.

TASS haber ajansının bildirdiğine göre, görüşme Rusya'nın güneyindeki Rostov-on-Don karargahında gerçekleşti.

Ukrayna, yıkılmış Bakhmut'a hala asker ikmal edebiliyor

Orduya göre, doğudaki Bakhmut şehrinin dışındaki Ukrayna kuvvetleri, Rus birliklerini uzakta tutmayı başarıyor, böylece orduya göre cephane, yiyecek, teçhizat ve ilaçlar teslim edilebiliyor.

Ağır kayıplar verdiğine dair son iddiada Kiev, birliklerinin Cuma günkü çatışmalar sırasında 193 Rus'u öldürdüğünü ve 199 kişiyi de yaraladığını söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass sanayi bölgesinin kontrolünü ele geçirme stratejisinde Bakhmut'un ele geçirilmesini bir öncelik haline getirdi. Şehir, aylarca süren çatışmalarda büyük ölçüde yıkıldı ve Rusya tekrar tekrar saldırılar başlattı.

Editör: Haber Merkezi