Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen asrın felaketinde yaralar sarılmaya devam ediyor.

Bir yandan enkaz altında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor, diğer taraftan AFAD, Kızılay ve diğer STK’ların kurduğu çadır kent ve konteynerlerde evlerini kaybeden vatandaşlar hayata tutunmaya çalışıyor.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPACAĞIZ

 Deprem felaketi ile birlikte zaman kaybetmeden harekete geçen Türk-İş Konfederasyonu ve bağlı Sendikalar tüm imkânlarını seferber ettiler. Oluşturulan Kriz masasında deprem bölgesine gelen ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Pazarcık, Gölbaşı, İskenderun, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis ve Adana’da Türk-İş Temsilcileri, Sendika Başkanları, üyeler ve vatandaşlarla bir araya gelen Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Yaşadığımız asrın felaketi. 11 ilimiz büyük ölçüde etkilendi. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, 100 binin üzerinde yaralı vatandaşlarımız hastanelerde tedavi altında. Devletimizin tüm kurumları teyakkuz halinde. Ağırlaşan hava şartlarına rağmen arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Her geçen saate inat, umudumuz taptaze ve enkaz altından sağ çıkartılan her canla daha da ümitleniyoruz. Türk-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımız üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor ve getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2023-02-19 at 12.47.46

389 KİŞİ BARINIYOR

 Beraberinde Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Yol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin ve yöneticilerle birlikte Yol-İş Sendikasına ait Kapızlı Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde misafir edilen depremzedeleri ziyaret eden Ramazan Ağar, depremzedelere moral verdi, taleplerini dinledi. Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili birimlere telefon ile talimat veren Ağar, ayrıca depremden en çok etkilenen çocuklara oyuncak, boyama kitabı, çikolata dağıttı ve onlarla bir süre sohbet etti. Yol-İş Sendikası’na ait Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde şuan için 389 depremzedenin misafir edildiğini ifade eden Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Depremden etkilenen üyelerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içindeyiz. Hiçbir eksikliklerinin olmaması için çalışıyoruz. Felaketin izlerini biraz olsun azaltabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi