Ukrayna'nın Dnipro kentinde Cumartesi günü Rus füzelerinin bir apartmana düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 40'a yükseldi, kurtarma ekipleri hayatta kalanları bulma umuduyla beton dağları kazmaya devam ediyor.

Yerel makamlara göre, binanın ortası moloza dönüşerek ikiye bölündükten sonra en az 30 kişi hala kayıp ve 75 kişi de yaralandı.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, X-22 Rus gemisavar füzesinin binayı vurduğunu söyledi. Yaklaşık 11 metre uzunluğunda, yaklaşık 1 metre çapında ve 5.600 kg ağırlığında olan X-22 füzesi, kemer benzeri bir yörüngeye sahip balistik bir füzedir.

Ukrayna hava savunma kuvvetleri, Dnipro saldırısının ardından yaptığı açıklamada, balistik füzeleri tespit edecek veya düşürecek donanıma sahip olmadıklarını söyledi.

Ukraynalılardan aylarca ricada bulunduktan sonra ABD, kusursuz olmasa da balistik füzeleri vurabilecek güçlü Patriot hava savunma sistemlerini teslim etmeyi kabul etti. ABD, Rusya'nın teslimatı bir tırmanma olarak görmesinden korktuğu için bunu yapmakta isteksizdi. Ukraynalı askerlerin sistemleri kullanmayı öğrenmesi de zaman alacak.

Editör: Güven BOĞA