CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yük. Mühendisi, TBMM Deprem, Müsilaj Komisyonu Üyesi, Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin deprem bölgelerinde yaşanan sorunları TBMM’de dile getirdi.

CHP’li Şevkin konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

Kamu bankaları depremde evin hasar görüp görmediğine bakmadan kredi veriyor ancak emekli olup çalışmayan, evi hasarlı depremzede sokakta kaderiyle baş başa bırakılıyor. Kamu bankaları düşük faizli deprem kredisinde emekli maaş müşterisi olma şartı kaldırılsın.

Yine 0,99 olarak açıklanan faiz oranının bugün 1,59 olarak uygulandığı bilgileri geliyor. Bankalar promosyon konusunu rafa kaldırmış görünüyor, öğretmenler bu konuda mağdur. Bu yanlışlar düzeltilsin.

Öte yandan, deprem bölgesinde 11 ilde sınava girecek öğrencilerimiz ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor. Üniversite ve lise sınavlarına girecek öğrenciler, diğer illerdeki öğrencilerle aynı şartlarda değil; dolayısıyla, ek puan verilmesi gerekiyor.

Maalesef, depremi fırsat bilerek kira, gıda, taşınma ve benzeri tüm kalemlerde fahiş artışlar var; bu konuda ilgilileri göreve çağırıyorum.

Editör: Haber Merkezi