CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin'e suikast girişimi son anda önlendi.

Adana’nın merkez ilçelerinden Çukurova'nın CHP’li Belediye Başkanı Soner Çetin’in, istihbaratın başarılı çalışması sonucu suikasttan kurtulduğu ortaya çıktı. Başkan Çetin, suikast girişimi ile ilgili açıklamasında, “Emniyetimizin istihbaratının güçlü olması sayesinde hayattayım” dedi.

İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat birimi, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i arayarak kendisine yönelik bir suikast girişiminde bulunulacağını, suikastçının belediyenin yakınlarında olduğunu bildirdi ve önlem alınmasını istedi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından sivil polisler olası suikastı önlemek için kısa sürede belediyeyi abluka altına aldı. Suikastçı olabileceği saptanan kişinin fotoğrafı da polisler, belediye çevresinde önlem alan belediyenin özel güvenlik ekipleri ve zabıtalara da dağıtıldı.

ŞÜPHELİ, EYLEME BAŞLAMADAN YAKALANDI

İstihbaratçıların adım adım takip ettiği suikast zanlısı, belediyenin karşısında görülünce sivil polisler aniden harekete geçerek bu kişiyi yere yatırıp etkisiz hale getirdi. Y.C.A. olduğu belirlenen suikast zanlısının üzerinde mermi ağzında bir tabanca ele geçirildi.

Suikast zanlısı Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alınırken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in de ifadesine başvurulduğu, suikast zanlısını tanıyıp tanımadığının sorulduğu öğrenildi.

İstihbarat ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu suikasttan kurtulan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, SÖZCÜ Gazetesi'ne suikast girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada, tetikçiyi tanımadığını belirterek şunları söyledi:

* “Tetikçiyi tanımıyorum. Sorgudaydı. Emniyetteki ifadesinden sonra adliyeye çıkartılacaktı. Ne oldu, bilmiyorum. Adam ifadesinde üç maymunu oynuyor. Profesyonel tetikçi. Adamı tanımıyorum, hiç görmedim, tanıma şansım da yok.

* Adam Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde oturuyormuş. Uyuşturucu müptelasıymış. Vurdulu, kırdılı bir adam. Bunu kiralamış birileri. Emniyetimize, karakolumuza, Jandarmamıza, hepsine teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir şeye imza attılar. İstihbaratlarının güçlü olduğunun faydasını gördük.

* İstihbarat elde ediyor, ondan sonra bizi uyardılar. Beni uyardıktan sonra da belediyeyi abluka altına aldılar. Fotoğrafını bütün sivil polislere dağıttılar. Ondan sonra adam belediyeye geldiği anda belediyenin karşısında yere yatırıp yakaladılar. Etkisiz hale getirdiler. Mermi ağzında silah belinde.

* Adam niyeti bozuk gelmiş. Adam emniyetin istihbaratları güçlü olmasaydı bugün değişik şeyler konuşuyordum. Allah’a kurban olayım. Allah’ın dediği olur. Ben halkla iç içe olan bir adamım, devamlı halkın içindeyim, her yere tek başıma gidip geliyorum. Ne yapalım, tedbirli olacağız. Ama takdiri de Allah’a bırakacağız, yapacak bir şey yok.”

Olayın ardından CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yarının Türkiyesi'ni inşa etmede rol alan tüm yoldaşlarımızla yürümeye devam edeceğiz. Hiç bir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak" ifadelerini kullandı.


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, "Halkın belediyelerini korkutamaz, yıldıramaz, bir adım geri attıramazsınız" diyerek şunları kaydetti:

"Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin'e yönelik alçak suikast girişimini şiddetle kınıyoruz. Vahim olayın aydınlatılmasını ve hukuk önünde sorumluların hesap vermesini istiyoruz"

Editör: Haber Merkezi