CHP Adana İl Örgütü, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük Adana’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kurumlarıyla bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonun da yapılan toplantıya çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin yaptığı toplantıda Zeydan Karalar’da konuşma gerçekleştirdi.

İl Başkanı Çelebi STK’ların yüklendiği misyona ve toplumsal yapı içerisinde ki rollerine vurgu yaptığı konuşmasında değişimi yaratabilecek dinamizme bu kurumların sahip olduğunun da altını çizdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kürsüye Yörük şalı ile çıktı ve sözlerine de Yörüklerin Kurtuluş Savaşında ki rollerine vurgu yaparak başladı.

WhatsApp Görsel 2023-05-23 saat 19.59.31

Karalar; “Cumhuriyetin kurumları tamamen bitiyor, bitiriliyor bitirilmek üzere” başlığı çerçevesinde STK’ların bu hassasiyete dikkat etmesinin tarihsel açıdan önemli olduğunu belirtti.

Zeydan Karalar özet olarak şu ifadelerde bulundu;

Türkiye'de sistematik bir biçimde uzun yıllardır yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyeti'nin içi boşaltılmaya çalışıyordu. Ve önemli bir aşama da kaydettiler bunu söylemek gerekiyorsa doğru söylemek gerekirse biz kendi aramızda sol sağ çatışmasına daldık. O solcudur, o Ak Partilidir, o CHP’lidir dedik benim babamın Partisi AK Parti, benim babamın partisi MHP dedik ama işin esasına bakmadık. Ülke nereye gidiyor, hangi yöne gidiyor, nereye eviriliyor bunlar bir sonuca varırsa Türkiye Cumhuriyeti’nden bir eser kalır mı diye belki yeni yeni düşünmeye başladık ve dolayısıyla işler kemiğe dayandı.

"Kardeşimize de ülkenin tehlikede olduğunu anlatamazsak bu işi başaramayız"

Olay çok ciddi bir komplike bir olay. Birlikte ve güçlü mücadele ile alakalı sonuçlanması gereken bir olay var ortada ama herkes birbirine ihale ediyor. Ya bir suç varsa, yani bu iş gerçekleşmezse İl başkanı suçlu, Zeydan Karalar suçlu ya da işte Meclis suçlu filan tabii ki onlarda suçlu ben bir şey demiyorum. Mustafa Kemal Atatürk bir gün bir genci yanına çağırdığında; “Ya kardeşim bak düşman Eskişehir'e kadar geldi yavaş yavaş Ankara'ya geliyorlar memleket işgal altında, sen sağlamsın, sen burada işine gücüne bakıyorsun dediğinde adamın verdiği cevap şu;  “Oooo Eskişehir nere, bura nere” diyor. Mustafa Kemal Atatürk bu söze karşılık olarak Efendiler diyor; “Biz diyor kardeşimize de ülkenin tehlikede olduğunu anlatamazsak bu işi başaramayız".

Yani herkes bu işin çok ciddi olduğunu kavramak ve çevresine kavratmak zorunda.

Karalar; "Yani bir seferberlik başlatmak yapmak durumundayız bu hakikaten bir parti meselesi olmaktan çıktı bu çok net. Yani hangi açıdan bakarsanız bakın cumhuriyetin kurumları tamamen bitiyor, bitiriliyor bitirilmek üzere” dedi.

Editör: Haber Merkezi