Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Burun Estetiğini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı çalışanlar için önemli avantajlar sunan önemli bir poliçe türü. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kısmen karşıladığı hizmetleri ek bir ücret ödemeden almayı sağlayan TSS, yani tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili merak edilen birçok konu var. Bunlardan biri de tamamlayıcı sağlık sigortasının burun estetiğini karşılayıp karşılamadığı. Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, bu konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı çalışanların, SGK ile anlaşması bulunan tüm özel hastanelerde gelişmiş sağlık hizmetleri almasını sağlayan önemli bir sigorta türü. Özel hastanelerde muayenenin yanı sıra tahlil, ayakta ve yatarak tedaviler tamamlayıcı sağlık sigortası ile alınabiliyor. Normal şartlarda ciddi ücretler ödenebilen bu tedavilerde ve sağlık hizmetlerinde, tamamlayıcı sağlık sigortası devreye girdiğinde ek bir ücret ödenmiyor.

Özel şirketler tarafından çalışanlara sunulabilen bir olanak olan tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı çalışanların alabileceği bir sigorta türü. Yani şirket tarafından sunulmamış olsa dahi, bir çalışan TSS poliçesi alabilir, kendisi ve ailesi için geniş kapsamlı bir sağlık hizmetinden faydalanabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, kapsamı bakımından özel sağlık sigortası ile yakın bir güvencedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulama ile herkes mevcut poliçe durumunu öğrenebilir. Sigortanın kapsamına bakıldığında, teminatların paketlere göre değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkün. Genel teminatlar içinde muayene, tahlil, tetkik ve küçük çaplı sağlık hizmetleri tamamlayıcı sağlık sigortası içinde yer alır. Buna ek olarak operasyon ya da birkaç gün ve üzeri sürebilen, yatışın dahil olduğu süreçler yatarak tedavi teminatıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak tedavi teminatı da dahil edilebilir.

Burun estetiği tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanıyor mu?

Sigorta hizmetinden faydalanmak isteyenler, tamamlayıcı sağlık sigortasının tüm sağlık operasyonlarını kapsamadığını bilmeli. Bunlar içinde burun estetiği yer alıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında hastanelerde burun estetiği yaptırılamaz. Buna benzer şekilde tamamlayıcı sağlık sigortasında kapsam dışı kalan konular içinde özel aşılar, işitme testi, psikolog, diyetisyen hizmeti de yer alıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası almayı düşünenler, sigorta şirketlerinin sunduğu ana teminatların ve yan teminatların detaylarını inceleyerek bu konuda bilgi edinebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları 2023 yılı içinde güncelleniyor. En güncel tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almak için sigorta şirketlerine talepte bulunulabilir. Ayakta ve yatarak tedavi sürecinde oldukça geniş bir kapsama sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası önemli avantajlar sunuyor. Özel sağlık sigortası olan kişilerin de ek bir güvence almak amacıyla satın alabileceği TSS, Türkiye’de çok yaygın bir sigorta türü. Yüzlerce özel hastanenin SGK ile anlaşması olması, tamamlayıcı sağlık sigortası ile kaliteli bir sağlık hizmeti almayı kolaylaştırıyor.

Editör: Haber Merkezi