BAŞKAN BOZDOĞAN;" TARSUS'UN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Tarsus Belediyesi Tarsus'a değer katan sanatçıları halkla buluşturmak, sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Tarsus Sanat Günleri etkinlikleri düzenliyor. Her hafta Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan Tarsus Sanat Günleri, etkinlik açılışını Ressam Ümit Aslan ile yaptı.

DSC06545

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarsus Sanat Günleri; resim, şiir, edebiyat ve müzik konularında Tarsus'a değer katmış sanatçıları söyleşi, imza günü ve canlı performanslar ile halkla buluşturuyor. Etkinliğin ilk gününde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte Ressam Ümit Aslan söyleşi ve canlı resim yapma performansı sergiledi. Katılımın yoğun olduğu etkinliğe Tarsus Ressamlar Derneği temsilcileri Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı temsilcileri, Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği temsilcileri, Lütfi Hasoğlu, Ahmet Bağ ve Cumali Balcı Sanat Atölyesi sanatçıları, Emine Boro Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri ve sanatsever vatandaşlar katılım sağladı.

“BİZLER HER ZAMAN TARSUS'UN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tarsus Sanat Günleri ile ilgili düşüncelerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;" Bizler her zaman Tarsus'un değerlerine sahip çıkacağız. Bu kapsamda Tarsuslu olmanın ve Tarsus'un tarihine, kültürüne, sanatına sahip çıkmanın bizler için ne kadar önemli olduğunu açılışlarımızda ve etkinliklerimizde her seferinde ifade etmişizdir. Dolayısıyla Tarsus Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında halkla buluşma imkânı sunduğumuz Tarsus'un her bir sanatçısına ve her bir değerine, katılımları ve Tarsus'a kattıkları değerler için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

“UMARIZ Kİ KENDİ PORTRENİZİ ÖZGÜR ATATÜRK CUMHURİYETİ’NDE EN İYİ ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKARTIRSINIZ”

Yapılacak etkinliklerle ilgili konuşan Tarsus Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Çapar ise;" Tarsus Sanat Günlerimiz kıymetli Ressam Ümit Aslan ile başladı. Temel amacımız bu etkinliklerimizin gelenekselleşmesi daha fazla insanla, daha fazla gençliğe, öğretmenliğe, vatandaşla, yurttaşla buluşmasıdır. Öğretmenlerimiz, aileleriniz, arkadaşlarınız, büyükleriniz sizlere bu fırçaları, bu tuvalleri veriyor ve emin olun bu portre tamamen size yansıyor. O fırça sizin elinizde. Bu ilk başta gördüğünüz bembeyaz tuval sizin kendi yaşamınız, kendi yaşam alanınız. Dilerim ve umarım ki o fırçayı yüzlerce renklerle bulayarak dilediğiniz gibi savurur ve kendi portrenizi özgür Atatürk Cumhuriyeti’nde en iyi şekilde ortaya çıkartırsınız. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanatın yerel yönetimler tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ressam Ümit Aslan ise Tarsus Belediyesi Başkan Dr. Haluk Bozdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi