Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin ve Niğde'de düzenlenen operasyonlarda toplamda 646 milyon Türk Lirası değerinde kaçak ticari eşya ele geçirildi.

Mersin'de 632 Milyon Türk Lirası Değerinde Ticari Eşya Yakalandı

Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda, Gümrük Muhafaza ekiplerince yürütülen risk analizi ve istihbarat çalışmaları sonucunda şüpheli görülen dört konteyner incelendi. Konteynerlerde yapılan aramada, beyan edilen eşyadan farklı olarak 632 milyon Türk Lirası değerinde 81 ton muhtelif eşya tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Niğde'de 14 Milyon TL Değerinde Kaçak Tütün ve Üretim Aksamlarına El Konuldu

Niğde'de düzenlenen operasyonda ise, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün Özel Ekibi ve Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince bir depoya yapılan baskında 14 milyon Türk Lirası değerinde kaçak tütün ve üretim aksamları ele geçirildi. Depoda yapılan aramalarda çeşitli eşyaların yanı sıra 2 adet forklift ve 1 adet transpalet gibi ekipmanlar da bulundu.

Soruşturmalar devam ederken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, terör örgütleri ve diğer suç örgütlerinin finans kaynaklarının engellenmesi ve yasa dışı ticaretin önüne geçilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

G Nm L Zwf X E A A Z Y R R

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN,  Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN, Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor

G Nm L Zwe X Y A A8Uki

Editör: Haber Merkezi