Her ay Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu bu ay Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğinde, 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar Başkanlığından yapıldı.

PROMOSYEN BEDELLERİ  YENİDEN DÜZENLENMELİ

Ülke ve Yerel gündemin ele alındığı toplantıda genel değerlendirmelerde bulunan Edip Gülnar, bankaların çalışan emekçiye verdiği promosyonun yetersiz kaldığını belirterek “Bankaların dönem, dönem yaptığı promosyon düzenlemelerine genel olarak bakıldığı zaman işçi maaşları düşüktü, ancak sonrasında yapılan zamlarla maaşlar iki katına varan artışları oldu. Bu nedenlerden dolaylı işçilere verilen promosyon tekrar gözden geçirilmeli ve düzenlenmelidir. Bankaların kar oranlarına bakacak olursak yüzde 400’lere vardığını görebilmekteyiz. Bu rakamlar göz önüne alınarak işçiye verilen promosyon bedeli acil olarak arttırılmalıdır” dedi.

WhatsApp Image 2022-10-06 at 11.43.09

SENDİKASIZLAŞTIRMA HUZURU BOZAR

TÜRK-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, işverenin, sendikasız işçi çalıştırma, var olan sendikalı işçinin ise, sendikasızlaştırma amacından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Edip Gülnar, “Çalışma hayatında huzur, üretimde kalite ve istikrar isteniyorsa sendikalı işçiye üye olduğu sendikayı ‘Öcü’ olarak göstermek kimseye yarar getirmez. Aksine zararı olur” diye konuştu.  

TÜRK-İŞ’İN BÜYÜKLÜĞÜ TARTIŞILMAZ

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonun Türk-İş olduğunu bir kez daha hatırlatan Edip Gülnar, “Yıllardır emek kesimin kazanılmış haklarının korunmasında, yeni kazanımların elde edilmesinde Türk-İş’in verdiği mücadele ortadadır. İşçinin gerçek temsilcisi Türk-İş’tir. Ama sırtını iktidarın gücüne dayayan ve oradan aldığı sözüm ona destekle birçok kurumda Türk-İş’e bağlı Sendikaya üye işçilerin, sendika değiştirmeye zorlandığını görüyoruz. Bu yapılırken maddi çıkar, tehdit hatta mobbing uygulandığı dillendiriliyor. Bunlar sendikacılık ile bağdaşmayan şeylerdir. Kimsenin haddine değildir, işçinin sendika değiştirmesine zorlamak, kimsenin haddi değildir, baskı uygulamak, maddi çıkar sağlamak. İşçinin hür iradesine ipotek koymak kelimenin tam manasıyla hadsizliktir. İster özel sektörde, isterse kamuda, işverene şirin gözükerek işçinin üye olduğu sendikadan istifaya zorlayarak kendi saflarına çekme çalışmaları sadece huzuru bozar, verimi düşürür, kazanılan ve kazanılacak olan hakların geri gitmesinden başka bir şey getirmeyecektir” dedi.

WhatsApp Image 2022-10-06 at 11.43.09 (1)

ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKMALI

“Yıllardır söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz, iktidar verdiği tüm sözleri yerine getirmeli, buna da örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırarak başlamalı, sendikası olmayan hiçbir iş yeri ve kurum olmamalı” ifadelerini kullanan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “ Ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durdum ortada. Bir taraftan üretimin artması, yeni istihdam alanlarının yaratılması hususunda ciddi ve önemli adımlar atılıyor. Bunun yanında çalışma hayatında işçinin, emekçinin alım gücünün yükselmesi, refah payının artması için yeni düzenlemeler yapılıyor. Türk-İş olarak bunları yakından takip ediyoruz. Gördüğümüz aksaklıkları bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi