Stéphane Dujarric, çoğunlukla çatışmalar nedeniyle yerinden edilmiş ve işini kaybetmiş kişilere doğrudan para transferini "ortaklarımızla birlikte Ukrayna'nın çoğu bölgesinde sağladığımız önemli yardımın devamı" olarak nitelendirdi.

Geçen yıl Ukrayna'nın farklı yerlerinde yaklaşık altı milyon kişiye nakit para verildiğini ve bu yıl Ukraynalıların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için 200 milyon dolardan fazla para aktarıldığını söyledi.

Dujarric, "Bu, BM kuruluşları, ulusal sivil toplum kuruluşları ve uluslararası sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere [20'den fazla] ortağın koordineli çabalarıyla mümkün oldu " dedi.

Bir milyar hedef

Genel olarak hedefin yaklaşık 4,4 milyon kişiye nakit yardımı sağlamak ve toplamda 1 milyar dolara yakın transfer yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Ve genel olarak insani yardım kuruluşları, Ukrayna'da yardıma ihtiyacı olan yaklaşık 18 milyon kişiden 11 milyondan fazla kişiye bir tür yardım sağlamayı umuyor.  

BM Sözcüsü, "Bu amaçla, biz ve ortaklarımız yanıt için 3,9 milyar dolar talep ettik" diye devam etti. “Şimdiye kadar toplam 900 milyon dolar aldık, bu nedenle savaş Ukrayna'da, özellikle doğuda ve güneyde ciddi bir insani krize yol açmaya devam ederken, uluslararası toplumun ülkedeki insani müdahaleye desteğini sürdürmesine güveniyoruz. .

Hafta sonu boyunca BM, Herson bölgesindeki Dnipro Nehri kıyısındaki bir toplulukta yaşayan 1.500'den fazla kişiye barınak malzemeleri ve diğer hayati malzemeleri sağlamayı başardı.

Ukrayna'daki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne ( OCHA ) göre, yardım görevlileri ilk kez cephe hattından sadece birkaç yüz metre ötedeki “yıkım seviyesinin korkunç olduğu” bölgeye ulaşmayı başardı.

Ülkedeki BM İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geçen Cuma günü Donetsk ve Herson bölgelerine iki konvoyu sokan BM ekiplerinin "sürekli bombardıman altındaki bu toplulukların acılarını dindirmek için ön cepheye doğru ilerlediğini" söyledi. ”.

Editör: Haber Merkezi