Yeni Parti Antalya Milletvekili Aliye Coşar, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, Fatma Kaplan Hürriyet, Oya Tekin ve Mehmet Necati Yağcı’yı ziyaret ettiklerini açıkladı. Coşar, “Tutukluluğun cezaya dönüştüğü, hukukun üstünlüğünün yok sayıldığı bu zulüm düzenine karşı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Yeni Parti milletvekilleri, İstanbul Silivri’deki cezaevine gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında tutuklu siyasetçilerle görüştü.
Antalya Milletvekili Aliye Coşar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatma Kaplan Hürriyet, Oya Tekin ve Mehmet Necati Yağcı ile görüşüldü.
Ziyaretle ilgili paylaşımda bulunan Coşar, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte çektirdikleri fotoğrafı da kamuoyuyla paylaştı.

“Baskılara boyun eğmeyen yol arkadaşlarımızın yanındayız”
Aliye Coşar, sosyal medya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Silivri Cezaevi’nde haksız ve hukuksuz şekilde tutsak olan yol arkadaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu, Fatma Kaplan Hürriyet’i, Oya Tekin’i, Mehmet Necati Yağcı’yı milletvekili arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik.
Baskılara boyun eğmeyen yol arkadaşlarımızın yanındayız. Tutukluluğun cezaya dönüştüğü, hukukun üstünlüğünün yok sayıldığı bu zulüm düzenine karşı mücadelemize devam edeceğiz.”
Milletvekillerinden ortak dayanışma mesajı
Ziyaretle bağlantılı olarak paylaşılan bilgilerde Yeni Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Ankara Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Gamze Şengel Taşcıer ile İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun isimleri de yer aldı.
Milletvekillerinin ziyareti, tutuklu siyasetçilere yönelik dayanışma mesajıyla kamuoyuna duyuruldu.
Coşar, tutukluluk uygulamalarına yönelik eleştirilerini yineleyerek hukukun üstünlüğü ve adalet taleplerini sürdüreceklerini belirtti.





