Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında aynı gün İstanbul, Batman, Manisa, Siirt, Şırnak, Antep, Balıkesir, Tekirdağ ve Bursa’da halk buluşmaları ve mitingler gerçekleştirdi. Buluşmalara yüzbinlerce kişi katıldı. Mitinglerde iktidarın kaybedeceği ve Yeşil Sol Parti’nin en az 100 vekil ile parlamentoda temsil edileceğine işaret edildi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Manisa Mitingine, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Başak Demirtaş İstanbul ve Bursa Mitinglerine katılırken, Bursa Mitingine ayrıca HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve Tayip Temel katıldı. Ahmet Türk, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti Antep Mitingindeydi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Batman ve Siirt Mitinglerine katıldı. Şırnak’ta DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Tekirdağ’da Sırrı Süreyya miting alanında konuşma yaptı. Ayrıca Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı partilerinden KKP, PİA, PSK, DDKD temsilcileri de mitinglere katıldı. 

Ahmet Türk: Biz kimseye değil kendimize, mücadelemize ve halkımıza güveniyoruz 

Antep’teki mitingte konuşan ve katılımcıları Kürtçe selamlayan Ahmet Türk, Kürtlerin özgür bir yaşam için direndiğini ve alanlarda olduğunu belirtti. Kürt kadınlarının öncülüğüne dikkat çeken Türk, “Kürt kadınları mücadelede çok önemli bir rol oynuyor. Her zaman bize öncülük ettiler. O yüzden jin jiyan azadî diyoruz” dedi. Kürt sorunun çözümü için, faşizmin sona ermesi için sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Türk, “Biz kimseye değil kendimize güveniyoruz. İktidar değiştiğinde gelenler de aynı hataları yaptıklarında onlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeni bir yaşam başlayacak” dedi. Seçimlere işaret ederek “Bu sistem yıkılacak daha demokratik halkların ortak yaşadığı yeni bir dönem başlayacak. Biz kendimize güveniyoruz, arkadaşlarımıza güveniyoruz. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Türk, Kürt halkının hakkını elde edinceye kadar, inkâra, saldırılar sona erinceye kadar direnmeye devam edeceğini söyledi. İktidarın “yola devam” sözünün “Kürtleri inkara devam, Kürt siyasetçilerini cezaevinde tutmaya devam” anlamına geldiğini ve buna izin vermeyeceklerini söyleyen Türk, “Bugünkü yolculuğumuz eşit ve özgür bir yaşamı yaratma yolculuğudur. İktidarın saldırılarına teslim olmayacağız, sonuna kadar direneceğiz. İktidar çöküyor çökecek. Yarınlar bizim olacak. 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyoruz. Bu konuda büyük hassasiyet göstermemiz lazım” dedi. 

Öcalan’la görüşme bilgileri aldatmacadır

Türk, yürütülen bütün saldırılara karşı herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yaptı. Türk şunları söyledi: 

“Bugün yeni yeni bir şeyler çıkarıyorlar. Bir heyetin İmralı’ya gidip Sayın Öcalan ile görüştüğünü söylüyorlar. Peki 2 yıldır neden ailesiyle avukatlarıyla görüştürmediniz. Seçim gelince birden bire böyle bir heyet gönderiyorsunuz. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Şimdi hem milliyetçi bir siyaset yürütecek hem de iki yüzlü bir siyaset anlaşıyını Türkiye’nin gündemine getirecekler. Korkmaya gerek yok bunları yeneceğiz. Onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Gelecek özgürlükten yana olanlarındır.”

Temel: Bugün iktidar kaybetme noktasına gelmişse direniş sayesindedir

Balıkesir ve Bursa’da konuşan Tayip Temel ise Öcalan’a uygulanan tecridi ve Öcalan üzerinde yürütülen spekülasyonlara tepki gösterek, “İktidarın İmralı’ya ilişkin tutumunu hepimiz biliyoruz. Bu ucuz numaraları kimse yutmaz. Eğer bugün iktidar kaybetme noktasına gelmişse bu İmralı’daki direnişin halkımızın direnişinin sayesindedir” dedi. Temel şunları söyledi:

“Bunların kötülük yapmadığı kimse kaldı mı? Sizlerin sofranızdan ekmeğinizi, soğanınızı aldılar. Kazdağları gibi cennetten bir parçayı yandaşlarına peşkeş çekerek, kendi cehennemine dönüştürmek istediler. Sahte Alevi yasası çıkardılar. Dertleri Alevilik değil. Oy ve kandırmacadır. Samimi olsaydılar Alevilere ‘Tür’ demezlerdi. Kafatasçı, ırkçı anlayışlarla kol kola giren AKP iktidarı Kürde, Alevilere, doğa ve yeşile en büyük düşmanlığı yaptı. İslam dinini istismar ettiler.”

Önder: Bu ülkeye barışı, demokrasiyi ve özgürlüğü biz getireceğiz

Tekirdağ’daki mitingte konuşan Sırrı Süreyya ise özetle şunları söyledi:

“Birçok partimiz amblem değiştirdi, birçok partimiz kapatıldı, HDP de kapatılmak isteniyor. Buna en büyük yanıt seçmen sayısını artırmak olacaktır. Kapatmak mı istiyorsunuz? Bak kardeşim; 2 milyonduk kapattınız 3 olduk. 3 idik kapattınız 5 olduk. 5 idik kapattınız 6 olduk. Şimdi 6 milyonduk 10 milyon olacağız, 10 milyon. Bütün partilerimiz araçtır ama amaç hiç değişmedi. 

Bugünden itibaren kalan bir haftada bizi görmeyenlere bizi göstermek, kulakları duymayanlara bizi duyurmak için çalışacağız. 220 bin Kürt seçmen var, duyarlılıkları maksimum düzeyde harekete geçirilmeli. 

Daha önce yaptık şimdi daha iyisini de yapabiliriz. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi, özgürlüğü ve adalete getireceğiz. Derdimiz memleketin hali, ortak geleceğimiz ve ortak vatanımızdır, bundan başka da hiçbir gündemimiz yoktur. Memleketi bir gülistana çevireceğiz, burada herkese yer var. Ben Tekirdağ’dan 3 vekil bekliyorum ama 2 gönderirseniz de kavga etmem sizinle ancak bir olursa çekeceğiniz var.”

Editör: Haber Merkezi