148 gün süren tutukluluğun ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün görülen ikinci duruşma sonrasında serbest bırakıldı. Mahkeme, ara kararında tahliye talebini kabul etti.

Suçlama ve Ceza İstemi

Özdağ, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “zincirleme biçimde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla 7 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Duruşma Ayrıntıları

Saat 11.00’de başlayan duruşma, Çağlayan’daki 18. Asliye Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz kalması üzerine Silivri Cezaevi’ndeki 2 No’lu duruşma salonuna taşındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, parti yöneticileri, milletvekilleri ve kalabalık bir partili grubu duruşmayı izledi. Oturuma 13.00’te bir saat ara verildi.

Savcılık Mütalaası

Savcılık, Özdağ’ın paylaşımlarının zincirleme suç oluşturduğunu belirterek 1 yıl 10 ay ile 7 yıl 10 ay arasında hapis cezası talep etti; önceki celsede 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar ceza istemişti.

Özdağ’ın Savunması

CHP Genel Merkezi’ne Tutuklu ve Yargılanan Belediye Başkanlarının Afişi Asıldı
CHP Genel Merkezi’ne Tutuklu ve Yargılanan Belediye Başkanlarının Afişi Asıldı
İçeriği Görüntüle

Özdağ, bazı paylaşımlarının Kayseri’deki olaylardan sekiz yıl önceye dayandığını belirterek iddianamenin lehine delilleri yok saydığını savundu. “Eğer bu mesajlar yüzünden hapse gireceksem gönderin, zaten dört buçuk aydır tutukluyum” diyen Özdağ, tek adil kararın beraat olduğunu, yargı bağımsızlığının zedelendiğini iddia etti.

Sonuç

Savcılığın ceza aralığını artırma talebine karşın mahkeme heyeti, ara kararında Özdağ’ın tahliyesine hükmetti.

Muhabir: Haber Merkezi