İki önemli seçimi geride bıraktık. Yaşanan yaşandı ve tablo ortada.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte yapıldığı ilk tur öncesinde insanüstü bir çabayla çalıştı. Adana’da neredeyse gitmedik köy, girmedik ev, göz göze gelmediği vatandaş kalmadı. Kimsenin kolay kolay sürdüremeyeceği bir tempoda aylarca koşturdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca önce moral motivasyonu yeniden sağlama, ardından sahada aynı şevkle çalışma konusunda akıl almayacak bir tempoyla vatandaşın yanında oldu. Demokratik kurallar çerçevesinde tarihe geçecek bir mücadele verdi.

Masadan kalkan Meral Akşener’in ikna edilmesinde ve genel sorunların aşılıp birlik beraberlik sağlanması konularında gösterdiği çabayla, yerel olduğu kadar, ulusalı ve geneli ilgilendiren alanda da etkin oldu.

Seçim sürecinde Zeydan Karalar’ın nasıl bir siyasetçi ve halk adamı olduğunu bütün Türkiye bir kez daha gördü. Zaten Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adana’da alınan sonuçlar da bunun göstergesi oldu.

Seçim geride kaldı ve Zeydan Karalar Adana için çalışmaya, seçimlerden önce olduğundan daha büyük kararlılıkla Adanalıya hizmet etmeye devam ediyor. Ülkede ve şehirde ne yaşanırsa yaşansın, Adanalıların istek, talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek için gece gündüz çalışmayı sürdüren Zeydan Karalar’ın bu iradesi belli ki bazı çevreleri, seçimlerden önce olduğundan çok daha fazla rahatsız ediyor. Göreve başladığı günden itibaren Zeydan Karalar’a iftira atmayı sürdürenler, yerel seçimler yaklaştıkça iyice paniklemeye başladı. Bu panikle de Adanalıya mesai mefhumu gözetmeksizin ve büyük bir disiplinle hizmet eden Zeydan Karalar’ı yıldırma çabalarını artırdılar. Böyle nafile çabaların Zeydan Karalar’ın iradesini etkilemediğini ve çalışma şevkini kıramadığını, aksine halka daha kaliteli ve fazla hizmet etme yolunda enerjisini artırdığını çoktan öğrenmiş olmalılardı.

Halk kendi değerlerini en iyi koruyan, milletin parasını en doğru projelerle hizmete dönüştüren ve kenti modern geleceğe taşıyabilecek tek ismin Zeydan Karalar olduğunu çok iyi biliyor. Halkla bütünleşmiş Zeydan Karalar’a güç vermek, desteklemek her Adanalının kendi geleceğine yatırım yapması anlamına geliyor ve Adanalılar bunu çok iyi biliyor. Yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olan Zeydan Karalar hemşehrileri için çalışmaktan asla vazgeçmeyecek…

Editör: Haber Merkezi