Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, göreve gelmesiyle birlikte uygulamaya başladığı yönetim anlayışının yarattığı ekonomik mucize Türkiye’de örnek olarak gösteriliyor.

Maaş ödeyemeyen, rutin hizmetleri yerine getiremeyen, mazot, un parası bulamayan Adana Büyükşehir Belediyesi bugün gelirini 4 kat artırmasının ve borcunu azaltıyor olmasının yanı sıra; altgeçitler, üstgeçitler, 178 iş makinesi ve 81 otobüs alımı, önemli yollar gibi devasa hizmetleri 1 kuruş borçlanmadan halka sunabilir hale geldi.

Üstelik aynı ivmeyle devam edilirse ve Millet İttifakı iktidar olursa, ayda 1 milyar liralık gelir dile getiriliyor. Zaten o zaman Adana’nın başka seviyede bir şehre dönüşeceğine hiç şüphe kalmayacak.

WhatsApp Image 2023-01-27 at 12.08.49

Umudun azaldığı, üzerine ölü torağı serpilmiş, ülke gelir sıralamasında çok gerilere düşmüş, bir zamanlar her konuda 4. olduğu dönemleri hayal bile edemez hale gelmiş Adana, Zeydan Karalar’la birlikte hızla yukarılara tırmanmaya başladı.

TV’lerde, gazetelerde; kavga, cinayet, yaralama ve farklı olumsuzluklarla gündeme gelen Adana, bir süredir tarihiyle, doğal güzellikleriyle, eşsiz gastronomisiyle, yaylalarıyla, endemik bitki çeşitliliğiyle, bağrından çıkardığı evrensel sanatçılarıyla gündeme geliyor.

Adana, Türkiye genelinde festivaller şehri olarak anılmaya başlandı.

Yurtdışında büyük etkisi olan önemli yayın organları Adana’dan bahseder hale geldi. Hatta Almanya’da yayın yapan Focus dergisi, dünyada emeklilerin en rahat yaşayabileceği şehirler sıralaması yayınladı ve Adana, 799 dünya şehri arasında 6. gösterildi. Adana her açıdan ve yeniden parlamaya başladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye’nin alışık olduğu yöneticilik tarzının çok dışında çalışıyor ve topraklarında doğup büyüdüğü Adana’yı daha yaşanabilir, modern bir kent haline getirmek için yapılması gerekenleri, kademe kademe uyguluyor, hayata geçiriyor.

Torosların en ücra köşesindeki köylerden, deniz kenarındaki mahallelere, Adana’nın dört bir yanında yaşayan halkla kesintisiz buluşan, sorun dinleyen, ihtiyaç ve eksikleri yerinde gören Başkan Zeydan Karalar, 30’a yakın ücra köye 2 günde giden bir belediye başkanı olarak da tarihe geçmiştir büyük ihtimalle.

Başkan Zeydan Karalar her gün halkın içinde ve halkla birlikte… Kimin, hangi köyün, hangi mahallenin kendisine ne kadar oy verdiğine bakmadan sorunların çözümü için çalışıyor…

Tüm bunların sonucunda Adana’yı güzel, aydınlık, müreffeh bir gelecek bekliyor…

Editör: Haber Merkezi