23 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Berfin Günenç (16), Elif Erpolat (15) ve Zelal Sevdi (15) isimli yurttaşların ağır yaralanması ve Berfin Gönenç'in 7 Mayıs 2024'te hayatını kaybetmesi üzerine, Batman'da trafik güvenliği konusunda ciddi endişeler artmıştır. Söz konusu kaza, bir alışveriş merkezinin önünde, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu ve sık sık kazaların yaşandığı bir bölgede meydana gelmiştir.

CHP’li Yazgan, yerel basın için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi:  ‘Yanlış yapıyorsunuz’ CHP’li Yazgan, yerel basın için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi: ‘Yanlış yapıyorsunuz’

Bu çerçevede, Milletvekili Oduncu'nun soru önergesinde yer alan başlıca konular şunlardır:

1.      Batman il merkezi içindeki hız sınır bölgelerini ve trafik uyarı işaretleri hakkında yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor musunuz?

2.      Batman'da yaya güvenliği için hangi tedbirler alınmaktadır?

3.      Kent genelindeki üst geçitlerin merdivenlerinin dik olması nedeniyle yaşlılar, engelli bireyler ve pusetli ebeveynler tarafından kullanılamaması konusunda uluslararası standartlara uygun yaya üst geçitleri yapılacak mıdır?

4.      Batman'da yaya üst geçitlerinde rampa veya asansör bulunmamasının kent trafiğini olumsuz etkilediği ve insan yaşamını tehlikeye attığı göz önüne alındığında, Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var mıdır? Varsa, bu çalışmalar nelerdir?

5.      Batman'da trafik kazalarını önlemek için Bakanlığınızın yaptığı çalışmalar nelerdir?

6.      Batman'da trafiğin rahatlaması için hangi tür çalışmalar yapılmaktadır?

7.      Batman'da ulaşımda sorun yaşayan mahalleler hangileridir? Bu mahallelerdeki sorunların giderilmesi için planlarınız var mıdır?

8.      Batman'da son 10 yılda hangi bölgelerde kaç trafik kazası meydana gelmiş, kaç kişi yaralanmış ve kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

Milletvekili Oduncu, önergeye yanıt verilmesini ve Batman'da trafik güvenliği konusunda alınacak önlemlerin kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmektedir.

Editör: Haber Merkezi