Adana Ekoloji Platformu; Sayın yeni Seyhan Belediye Başkanı ve yetkilileri; Atatürk Çocuk Parkını işgalden kurtarın, kaçak yapıları temizleyin, çocuk parkını çocuklara geri verin.

Platformun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Burası Atatürk çocuk parkı. Bilirsiniz, Atatürk Parkı’nın hemen karşısında. Adana’nın en eski çocuk parkıdır. Otuzlu yılların sonlarında Alman şehir plancısı Yansen tarafından planlandı. Yansen, iklimi çok sıcak olan Adana’ya, Seyhan Nehri’nden şehir içine kadar uzanan ve yapılaşmaya kapalı olacak bir hava koridoru bırakmak istemişti. Bu anlamda, çocuk parkı Atatürk Parkı’nın doğal bir uzantısıdır.

Üç ay önce çocuk parkı Seyhan Belediyesi tarafından “yenileme çalışması” yapılacağı için kapatıldı ve inşaat çalışması başladı. Açıldığı zaman gördük ki, parkın yarısı yapılaşmaya kurban edilmiş. Çocuk parkının içine muhtarlık binası, güvenlik kulübesi, elektrik trafosu, glutensiz kafe, kadın emeği ürünleri satış mağazası gibi ilgisiz binalar yapılmış. Çocuk parkı, yapılan binalar arasında sıkışıp kalmış.

Sorun; kendisine “bilge” diyen eski Seyhan Belediye başkanı ile bitmiyor, Çukurova Belediyesi de emekliler barakalarını halkın yeşil alanları üzerine yapmıştı, Büyükşehir Belediyesi de yer bulamadığı birimi için Merkez Park’a konteynerler kondurmuştu.

Sayın belediye başkanları ve yetkilileri; parklar ve yeşil alanları “boş arsa” olarak görmekten vazgeçin. Parklarımızı ve yeşil alanlarımızı koruyun ve çoğaltın.

Sayın yeni Seyhan Belediye Başkanı ve yetkilileri; Atatürk Çocuk Parkını işgalden kurtarın, kaçak yapıları temizleyin, çocuk parkını çocuklara geri verin.

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU

TÜRÇEP "YAŞAM KAYNAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN 31 MARTTA GÖREV BAŞINA…" TÜRÇEP "YAŞAM KAYNAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN 31 MARTTA GÖREV BAŞINA…"

Editör: Haber Merkezi