"Yaraları saralım, başka acılar da yaşanmasın"

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, deprem gerçeğine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seferber olmasını istedi. AKP iktidarının deprem raporlarını görmezden gelerek, etkin önlemler almayarak asrın ihmaline neden olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, "Ocakları söndüren, yüreklerimizi dağlayan bu yaraları hızla saralım, başka acılar da yaşanmasın. Bu çağrımıza milletin oylarıyla Gazi Meclis'e seçilmiş tüm milletvekillerinin destek vermesini bekliyor ve istiyoruz" dedi.

"İHMALLE YAŞAMI SOLDURDULAR"

Depremde yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, halka başsağlığı ve 'geçmiş olsun' dileğini ileten Ayhan Barut, "Ne yazık ki güzel ülkemiz AKP eliyle acılar varsılı bir yer haline getirildi. Son verilere göre bu depremlerde 41 binden fazla insanımızı kaybettik. Çok daha fazla yaralımız var. Enkazlar duruyor. Yaşamımızı soldurdular. Asrın ihmaline imza atarak bu acıları yaşatanların hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz" diye konuştu.

MECLİS'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

AKP iktidarının deprem raporlarını görmezden gelerek, etkin önlemler almayarak asrın ihmaline neden olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi ne yazık ki bir deprem ülkesi olan ülkemizde önlenebilir acılar artık yaşanmasın istiyoruz. Depremlerde bir daha benzer tablolar olmasın, daha fazla can kaybı yaşanmasın, ocaklar sönmesin, çocuklar annesiz babasız kalmasın istiyoruz. Uzmanların ve bilim insanlarının sıklıkla tekrarladığı gibi depremlerin değil ihmalin öldürdüğünü biliyoruz. Meclisi bu noktada etkin biçimde seferber olmak amacıyla göreve çağırıyoruz. Derhal depreme karşı eylem planı hazırlanmasını istiyoruz. Dayanıklı yaşam alanları inşa etmek, mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi, onarılması ve güçlendirilmesi için hemen harekete geçelim. Siyasi ayrım gözetmeksizin herkes gelsin elini taşın altına koysun. Ocakları söndüren, yüreklerimizi dağlayan bu yaraları hızla saralım, başka acılar da yaşanmasın. Bu çağrımıza milletin oylarıyla Gazi Meclis'e seçilmiş tüm milletvekillerinin destek vermesini bekliyor ve istiyoruz."

Editör: Haber Merkezi