Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri'nden İsrail'e Sert Tepki: "Soykırıma Dur Diyelim, Barış Mücadelesini Yükseltelim!"

Çanakkale, 28 Mayıs 2024 - Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Gazze Şeridi ve Refah'taki saldırılarını şiddetle kınayarak, uluslararası topluma İsrail'e karşı daha güçlü adımlar atma çağrısında bulundu. Grup, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi ve bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

"17 Ekim Kara Bir Gün Olarak Tarihe Geçti"

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı İnal Akoğlu, 17 Ekim’de Gazze'deki bir hastaneye yapılan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıyı hatırlatarak, bu saldırının insanlık tarihine kara bir gün olarak geçtiğini söyledi. Çoğunluğu çocuk hastalardan oluşan kurbanların acısını paylaşan Akoğlu, "Bu açık bir savaş ve insanlık suçudur" dedi.

Whatsapp Image 2024 05 28 At 18.40.00 (1)

BM Ticaret Ajansı, dijital patlamanın çevre için bir felaket olabileceği konusunda uyarıyor BM Ticaret Ajansı, dijital patlamanın çevre için bir felaket olabileceği konusunda uyarıyor

Refah'taki Saldırı ve Uluslararası Tepki

26 Mayıs'ta İsrail savaş uçaklarının Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı belirtilen açıklamada, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Akoğlu, bu saldırının uluslararası hukuka ve insani değerlere aykırı olduğunu belirtti ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) 24 Mayıs'ta İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurma kararına atıfta bulundu.

ABD ve Emperyalist Güçlere Eleştiri

İsrail'in saldırılarının arkasında ABD'nin desteği olduğunu vurgulayan Akoğlu, "Bu insanlık dışı saldırıdan tek başına Siyonist İsrail’in sorumlu olmadığını elbette çok iyi biliyoruz. Başta ABD yönetimi ve ABD Başkanı olmak üzere, Filistin’in tüm sınırlarına yönelik işgal ve saldırılara destek verenler de bu suça ortaktır" dedi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Akoğlu, Mısır başta olmak üzere tüm tarafların İsrail'e baskı yapması gerektiğini belirterek, insani yardımların geçişinin sağlanması, yaralı ve hastaların tahliye edilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi. Ayrıca, İsrail ile yapılan ikili anlaşmaların iptal edilmesi ve Filistin halkına ekonomik ve sosyal destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 05 28 At 18.40.00

Barış Mücadelesi Çağrısı

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, tüm emek ve demokrasi güçlerine savaş karşıtı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu. Akoğlu, "Savaşı durduracak olan dünya ezilen halkları ve emekçilerdir" diyerek, konfederasyonun, bağlı sendikaların ve üyelerinin üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 28 At 18.40.01

Sonuç

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını soykırım olarak nitelendirerek, uluslararası toplumu İsrail’e karşı daha güçlü baskılar yapmaya ve saldırıları durdurmaya çağırdı. Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılması ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiği ifade edildi.

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, barış mücadelesini yükseltmek için tüm emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulundu.

#SoykırımaDur #BarışMücadelesi #Filistin #Gazze #İsrailSaldırıları #UluslararasıAdalet #EmekVeDemokrasi #İnsaniYardım #ÇanakkaleEmekGüçleri #İnsanHakları #AdaletVeÖzgürlük

Editör: Haber Merkezi