Sosyal Güvenlik Haftası: Toplum Bilinçleniyor, Güven Artıyor

Her yıl 16 Mayıs'ta kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2006 yılında kurulması ve hizmetlerinin başlaması anısına düzenleniyor. Bu özel hafta boyunca, toplumun sosyal güvenlik bilincinin artırılması ve genişletilmesi amaçlanıyor.

Sosyal Güvenlik Bilincinin Yaygınlaştırılması

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, çeşitli etkinliklerle topluma sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hakları ve yükümlülükleri hakkında bilgi veriliyor. Özellikle, 2002 yılında yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası kapsamının bugün yüzde 99,3'e ulaşması, ülkemizin sosyal güvenlik sisteminin gücünü gösteriyor.

Dijitalleşme ve Hizmet Erişiminde Kolaylık

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital altyapısındaki gelişmeler sayesinde, artık vatandaşlar E-devlet platformu aracılığıyla hizmetlere her yerden ulaşabiliyorlar. Kurum, E-devlet sistemi üzerinden 169 uygulama hizmeti sunuyor ve bu sayede kamu kurumları arasında en çok kullanılan hizmet sağlayıcı konumunda.

D S C3244

Kayıtlı İstihdamın Önemi

Sosyal Güvenlik Haftası aynı zamanda kayıtlı istihdamın teşviki ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularını da gündeme getiriyor. Kurum, cezalandırma yerine teşvik ve rehberlik anlayışını benimseyerek, bilinçlendirme ve etkin rehberlik faaliyetlerine önem veriyor.

Kaynaklar ve Bilgi Edinme

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web sitesi, "ALO 170" çağrı merkezi, sosyal güvenlik il ve merkez müdürlükleri ile sosyal medya hesapları, vatandaşların sosyal güvenlik hakkında bilgi edinebilecekleri kaynaklar arasında bulunuyor.

Sağlıklı ve Huzurlu Bir Yaşam İçin

Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlayan Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan, tüm vatandaşlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor.

Sosyal güvenlik hepimizin hakkıdır!

Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü

Sosyal Güvenlik Hakkında Bilgi Edinebileceğiniz Kaynaklar

•         SGK web sitesi: https://www.sgk.gov.tr/

•         Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170"

•         Sosyal güvenlik il ve merkez müdürlükleri

•         SGK sosyal medya hesapları

Editör: Haber Merkezi