CHP'li Mahmut Tanal, 19 Mayıs Mesajında Sağlık Sistemini Eleştirdi: "2 Yaşındaki Roza 4 Hastane, 2 İl Dolaştı!"

CHP’Lİ KIŞ: “HALKI  KANDIRAN SANSÜRCÜ TÜİK SUÇ İŞLİYOR” CHP’Lİ KIŞ: “HALKI  KANDIRAN SANSÜRCÜ TÜİK SUÇ İŞLİYOR”

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşanan trajik olay, CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında dile getirildi.

16 Mayıs’ta Silopi'de parmağı bisiklet zincirine takılarak kopan 2 yaşındaki Roza İ., tedavi için dört hastane gezmek zorunda kaldı. Şırnak'taki hastanelerden sonuç alamayan aile, son çare olarak Diyarbakır'a gitti.

CHP’li Tanal, Atatürk'ün gençlere verdiği değeri hatırlatarak AKP iktidarını eleştirdi. Tanal, “Atatürk döneminde başlatılan kalkınma hamleleri mirasyedi konumundaki AKP iktidarı tarafından yok edilmiştir” dedi.

Roza İmrak Parmağına Diyarbakır'da Hastanede Müdahale

Tanal, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan Atatürk’ün, milletin bağımsızlık mücadelesini başlattığını vurgularken, 19 Mayıs’ın öneminin unutulmaması gerektiğini belirtti. Gençlere büyük değer veren Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü hatırlatan Tanal, günümüzde gençlerin ve çocukların ihmal edildiğini söyledi.

Roza’nın yaşadığı olayı detaylandıran Tanal, 16 Mayıs’ta parmağı kopan küçük kızın Silopi Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü, burada plastik cerrah olmadığı için Cizre Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiğini belirtti. Cizre’de de aynı sebepten dolayı Şırnak’a gitmek zorunda kalan aile, Şırnak Devlet Hastanesi’nde de sonuç alamadı. Aile, en sonunda Diyarbakır’a giderek kopan parmağın dikilmesini sağladı.

Tanal, “Kopan parmağa müdahale için Şırnak’taki üç hastaneyi geride bırakıp Diyarbakır’a mı gitmek gerekiyordu? Acil durumlarda bir saniyenin bile kıymeti var. Hani sağlıkta çağ atlamıştık?” diyerek sağlık sistemini eleştirdi.

Olayın, Türkiye’nin sağlık sisteminin durumunu gözler önüne serdiğini belirten Tanal, AKP iktidarının sağlık hizmetlerinde yetersiz kaldığını ifade etti. Roza'nın ailesinin şikayetçi olduğu bilgisi de verildi.

Bu ibretlik olayın, sosyal devlet ilkesinin rafa kaldırıldığının göstergesi olduğunu vurgulayan Tanal, “Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkılmıyor. Vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine erişemiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi