CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’den Barbaros Mahallesi İçin TBMM’de TOKİ Tepkisi: “Hak sahipleri yıllardır bekletiliyor”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde yıllardır tamamlanamayan kentsel dönüşüm ve TOKİ sürecini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Şevkin, hak sahiplerinin belirsizlik içinde bırakıldığını ve sürecin ciddi mağduriyet yarattığını söyledi.


“2016’da başlatıldı, yıllardır sonuç yok”

Barbaros Mahallesi’nde 2016 yılında büyük umutlarla başlatılan kentsel dönüşüm projesine dikkat çeken Şevkin, süreçte 2 bin 811 konutun yıkımının planlandığını, yerine ise 4 bin 80 konut yapılacağının duyurulduğunu hatırlattı.

Ancak aradan geçen yıllara rağmen çok sayıda hak sahibinin hâlâ evlerine kavuşamadığını belirten Şevkin, vatandaşların ekonomik ve sosyal açıdan mağdur edildiğini ifade etti.


“Evler tamamlandıysa neden teslim edilmiyor?”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Adana İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten Şevkin, vatandaşların uzun süredir net bir açıklama beklediğini söyledi.

Şevkin, Meclis kürsüsünden şu soruları yöneltti:

  • “Evler tamamlandıysa neden teslim edilmiyor?”
  • “Hak sahipleri daha ne kadar bekleyecek?”

Deprem vurgusu: “Belirsizlik kabul edilemez”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken CHP’li Şevkin, kentsel dönüşüm projelerinin temel amacının vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlattı.

Şevkin, sürecin uzamasının hem mağduriyetleri artırdığını hem de kamuoyunda güvensizlik oluşturduğunu vurguladı.

CHP'li Ayhan Barut "Buğdayda alarm zilleri çalıyor"
CHP'li Ayhan Barut "Buğdayda alarm zilleri çalıyor"
İçeriği Görüntüle

“Şeffaflık ve acil teslim” çağrısı

Barbaros Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ilişkin sürecin kamuoyuna açık ve net şekilde açıklanması gerektiğini belirten Şevkin, yetkililere şu çağrıda bulundu:

  • Konutların bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi
  • Gecikme nedenlerinin kamuoyuyla paylaşılması
  • Yıllardır süren mağduriyetin giderilmesi

“Devletin sözünü tutması gerekir”

Şevkin açıklamasında, devletin vatandaşına verdiği sözleri yerine getirmesinin sosyal adalet ve kamu güveni açısından kritik önem taşıdığını ifade ederek, Barbaros Mahallesi’ndeki belirsizliğin artık sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Muhabir: Haber Merkezi