Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı'nın 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında Türk Kızılayı'nın yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışmanın sembolü haline geldiğini belirterek, dünyanın önde gelen saygın kuruluşları arasında olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayı'nın asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminde olduğu gibi ihtiyaç duyulan her zamanda ilk müdahaleyi gerçekleştirdiğini ve şefkat elini uzattığını ifade etti. Uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç çalışmalarından ilk yardıma, afet örgütlenmesinden kan bağışına kadar birçok alanda insanların zor zamanlarında yanlarında olan Türk Kızılayı'nın tüm gönüllülerinin fedakarlıklarını takdir ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türk Kızılayı'nın zor durumda olanların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için var gücüyle çalıştığını ve dokunduğu hayatları iyileştirmeyi sürdüreceğine inandığını ifade etti. Mesajında, Türk Kızılayı'nın tüm mensuplarını ve gönüllülerini en kalbi duygularıyla selamladığını ve çalışmalarında başarılar dilediğini belirtti.

Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları

Resim

Editör: Haber Merkezi