İsyancıların elindeki kuzeybatı Suriye'deki okullar, Suriye'nin bazı bölgelerinde ve Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve on binlerce insanı öldüren ve milyonlarca insanın hayatını etkileyen iki yıkıcı depremden yaklaşık üç hafta sonra kapılarını yeniden açtı.

Muhaliflerin elindeki kuzeybatı bölgesinde okula dönen öğrenciler, yakın zamanda gelecekte olabilecek depremlere karşı tahliye tatbikatlarına katıldılar.

Ekran görüntüsü 2023-02-27 074949

Harem Erkek Okulu Müdürü Ahmad Sheikh Ahmad, eğitim kurulunun bu tatbikatları hem çocukların hem de öğretmenlerin güvenliği için tasarlamaya ve uygulamaya karar verdiğini ve okulun Cumartesi ve Pazar günleri son iki sınıfı tatbikatlara adadığını söyledi.

Ahmad, "Onlara, sirenlerin çaldığını duyduklarında, herkesin sığabileceği düz bir alan olduğu için okul bahçesine düzenli ve sakin bir şekilde gitmeleri gerektiğini öğrettik."

Pazar günü katılımın ancak yarı kapasitede olduğunu söyleyen okul müdürü, okul saatlerinin geri dönmesinin öğrencilerin yaşamlarına bir normallik duygusuna katkıda bulunacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Okullar hasar gördü

İdlib vilayetinde eğitim bakanlığından yapılan açıklamaya göre, depremlerde başta Harem, Salqin, Atarib, İdlib ve el-Mulund kentleri olmak üzere bölgedeki yaklaşık 250 okul hasar gördü. Bir okul tamamen yıkıldı ve  203 okul kısmen hasar gördü. Kalan okullar küçük hasarlara uğradı.

Bakanlık ayrıca 39 öğretmen ve 421 öğrencinin öldüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi