DSÖ; Hamas'ın Cumartesi günü İsrail'de düzenlediği korkunç şiddet eylemlerinin ardından 1000'den fazla kişi öldü ve çok daha fazlası da yaralandı. İsrail'in Gazze'yi bombaladığı günlerde 900 kişi öldü, çok daha fazlası da yaralandı. Bu kadar çok ailenin acısı dayanılmaz olmalı.

DSÖ, hem İsrail'deki hem de işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık görevlilerine yardım teklifinde bulundu.

9 Ekim'de DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El-Sisi ile görüştü. Sisi, DSÖ'nün sağlık ve diğer insani malzemelerin Refah kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını kolaylaştırmak yönündeki talebini kabul etti. Bu tür insani koridorların korunması gerekiyor. 

Gazze Şeridi'ndeki hastaneler yedek jeneratörlerle çalışıyor ve yakıtın önümüzdeki günlerde bitmesi bekleniyor. Gerilimin tırmanmasından önce DSÖ'nün önceden konumlandırdığı malzemeleri tükettiler. Hayat kurtaran sağlık müdahalesi artık yeni malzemelerin ve yakıtın mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sağlık tesislerine ulaştırılmasına bağlı.

DSÖ, talebi karşılamak için tıbbi malzemeleri yerel olarak tedarik etmek için acilen çalışıyor ve malzemeleri Dubai, BAE'deki Küresel Tıbbi Lojistik Merkezinden hazırlıyor.

DSÖ ayrıca, 7 Ekim'deki saldırılarda Hamas tarafından İsrail'den ele geçirilen aralarında yaşlı sivillerin de bulunduğu rehinelerin sağlık ve refahından da ciddi şekilde endişe duymaktadır. Rehinelerin sağlık ve tıbbi ihtiyaçlarının derhal karşılanması gerekiyor ve onların güvenli bir şekilde serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Editör: Haber Merkezi