E-ticaret ile internetten satış yapan işletmeler genellikle ya yalnızca e-ticaret siteleri üzerinden ya da e-ticaret siteleri ile beraber e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden de satış yapmaktadır. E-ticarette daha fazla karlılık isteyen işletmeler genellikle e-ticaret sitelerinden satışa yönelirken hızlı satış yapmak isteyenler de iki platform üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir.

E-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapan markalar da hem e-ticaret süreçlerini yönetebilmek hem de pazaryeri platformlarında ön plana çıkabilmek için e-ticaret pazaryeri entegrasyonlarını kullanmaktadır.  Pazaryeri entegrasyon kullanma sürecinde ise işletmelerin önem verdiği entegrasyon türü çift yönlü entegrasyonlardır. Çünkü bu tür e-ticaret pazaryeri entegrasyonları markaların daha verimli bir şekilde yönetim yapmasını sağlamaktadır.

E-ticarete Yeni Başlayanlar İçin Pazar Entegrasyonları Rehberi adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında bilgi edinerek e-ticaret pazaryeri entegrasyonu kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret Pazaryeri Nedir?

E-ticaret pazaryeri, e-ticaret yapan markalar ile internetten alışveriş yapmak isteyen kişileri buluşturan platformlara verilen genel isimdir. E-ticaret pazaryerlerinde mağaza açan markalar hazır bir müşteri kitlesine ulaşarak satış yapmaya başlayabilir.

E-ticaret Pazaryerleri Nelerdir?

Alıcılar ve satıcıları bir arada bulunduran birçok pazaryeri bulunmaktadır.

●       Trendyol

●       Hepsiburada

●       Gittigidiyor

●       N11

●       Çiçek sepeti

●       Amazon

●       Aliexpress

●       Ebay

●       Etsy

Gibi platformlar alıcılar ve satıcıların bir olduğu pazaryeri platformlarıdır. Sizler de bu platformlarda mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek hazır bir müşteri kitlesine internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri entegrasyon özelliği markaların e-ticaret siteleri ile pazaryeri mağazalarını entegre ederek tek bir panel üzerinden yönetim yapmasını sağlayan entegrasyon modeline verilen isimdir.

●       Kategori Eşleştirmesi

●       Ürün Fiyatlandırma

●       Ürün Aktarımı

●       Kargo ve Sipariş Takibi

●       Fiyat Güncelleme

●       İade ve İptal Takibi

Gibi işlemler e-ticaret pazaryeri entegrasyonları ile kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bunların yanı sıra e-ticaret pazaryerlerindeki satışlarını markalar tek bir panel üzerinden takip edebilmektedir. Böylece markalar mağaza puanlarını arttıracak aksiyonları kolayca alarak e-ticarette rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmektedir.

E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonlarının Sağladığı Avantajlar

E-ticaret pazaryeri entegrasyon özelliği pazaryeri platformları üzerinden satış yapan markalara birçok avantaj sağlamaktadır. Pazaryeri entegrasyon özelliği sayesinde markalar;

●       Mağazalarına ürün ve hizmet yüklemesi yaparken e-ticaret sitelerde yer alan kategorileri mağazaları ile kolayca eşleştirebilmektedir.

●       Markalar sattıkları ürün ve hizmetleri istedikleri fiyatlar ve kar oranları ile pazaryeri mağazalarına gönderebilmektedir.

●       Ürün stoklarını anlık olarak güncelleyebilen markalar tedarik edememe gibi cezai yaptırımlar yüzünden karlılığını kaybetmemektedir. Ürün stokları tükendiğinde tüm pazaryerlerindeki mağazalarınız otomatik bir şekilde güncellenmektedir.

●       Pazaryeri entegrasyon özelliği markaların manuel işlem yapmaya olan ihtiyacını azaltmaktadır.

●       Markalar tek bir panel üzerinden fiyat güncellemesi yaparak tüm mağazalarına aktarım yapabilmektedir.

●       Pazaryeri entegrasyon özelliği sayesinde e-ticaret firmaları siparişlerini tek bir panel üzerinden takip edebilmektedir.

●       Markalar pazaryeri entegrasyonları ile kargo ve sipariş süreçlerini de profesyonel bir şekilde takip edebilmektedir.

Bu tür avantajlardan yararlanmak ve hem e-ticaret siteleri hem de pazaryerleri üzerinden satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin pazaryeri entegrasyonu kullanması oldukça önemlidir. Böylece sizler de e-ticaret süreçlerinizi yönetirken zaman kazanabilirsiniz.

Pazaryeri Entegrasyonları İçerisinde Yer Alan Özellikler

Pazaryeri entegrasyonlarını kullanmak isteyen her markanın bu entegrasyon modeli içerisinde hangi özelliklerin yer aldığını bilmesi oldukça önemlidir. Hadi gelin şimdi hep beraber Pazaryeri Entegrasyonları İçerisinde Yer Alan Özellikler nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

Kategori Eşleştirme Özelliği

E-ticaret pazaryerlerinde satış yapan markaların ürünlerini kategoriler altında listelemesi gerekmektedir. Manuel ürün yüklemesi yaparken bu nedenle markaların kategori seçimi yapması gerekmektedir.

E-ticaret pazaryeri entegrasyon özelliği içinde yer alan kategori eşleştirme seçeneği markaların e-ticaret sitelerinde yer alan kategorileri pazaryeri kategorileri ile eşleştirmesini sağlamaktadır.

Ürün ve Stok Aktarımı

Pazaryeri entegrasyonları içinde bulunan ürün ve stok aktarımı özelliği sayesinde markalar e-ticaret sitelerinde yer alan ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde e-ticaret pazaryerlerine aktarabilmektedir. Bu işlemi yaparken e-ticaret firmaları diledikleri takdirde tüm ürünlerin aktarımını yaparken dilerlerse de istedikleri ürün ve hizmetlerin aktarımını yapabilmektedir.

Fiyat Güncellemesi

E-ticaret firmalarının ürün alış fiyatlarına göre ürün satış fiyatlarını da güncellemesi gerekir. Bu nedenle bu işlemleri manuel yapmak yerine markalar e-ticaret pazaryeri entegrasyonu kullanarak tek bir panel üzerinden tüm pazaryerlerindeki ürün fiyatlarını güncelleyebilir.

İade ve İptal Yönetimi

Çift yönlü pazaryeri entegrasyon özelliği sayesinde e-ticaret firmaları ürün ve hizmetlerini satın almaktan vazgeçen ya da iade eden müşterilerini anlık olarak takip edebilmektedir. E-ticaret pazaryerlerindeki satışlarınız kolayca e-ticaret sitenize aktarıldığı için bu özellik sayesinde sipariş, iptal ve iade yönetimi yapmanız kolaylaşmaktadır.

Fatura ve Kargo Özelliği

E-ticaret pazaryerlerinde satılan ürünleriniz e-ticaret sitenizin paneline yansımaktadır. E-ticaret siteniz üzerinden oluşturduğunuz faturalar ve kargo barkodları da bu özellik sayesinde siparişlerinize yansıyacaktır. Böylece e-ticaret pazaryeri entegrasyon özelliği ile markalar sipariş ve müşteri memnuniyeti yönetimini kolayca yapabilecektir.

Siparişlerinizi Tek Bir Panelden Takip Edin

İster bir e-ticaret pazaryerinden isterseniz de birden fazla platformdan satış yapın. Tüm pazaryeri platformlarındaki yaptığınız satışlar e-ticaret sitenizin paneline otomatik bir şekilde yansımaktadır. Bu da hem sipariş yönetimini hem de iptal ve iade yönetimini yapmanızı kolaylaştırmaktadır.

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonlarını Kullanın

Sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak pazaryeri entegrasyonlarından yararlanabilirsiniz. Pazaryeri entegrasyonları sayesinde e-ticaret sitenizi ve pazaryeri mağazanızı tek bir panelden yönetebilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi