ABD'nin yerel istihbarat teşkilatı Federal Soruşturma Bürosu (FBI), nefret suçlarının 2020'den 2021'e kadar yaklaşık yüzde 12 arttığını ve bunun başlıca nedeninin ırk ve etnik kökene dayalı suçlar olduğunu tespit etti.

Pazartesi günü yayınlanan FBI verileri, nefret suçlarının 2020'de 8.120'den 2021'de yüzde 11,6'lık bir artışla 9.065'e çıktığını gösterdi. Kurbanların yaklaşık yüzde 65'i ırkları, etnik kökenleri veya soyları nedeniyle hedef alındı. Nefret suçlarının yüzde 15,9'u cinsel yönelime, yüzde 14,1'i ise dini önyargıya dayalıydı.

Ajans bir haber bülteninde, "Güncellenmiş 2021 veri setinde kişilere karşı işlenen suçlar olarak sınıflandırılan 8.327 nefret suçu suçunun yüzde 43,2'si sindirme, yüzde 35,5'i basit saldırı ve yüzde 20,1'i ağır saldırıydı" dedi.

Rapor, beyaz üstünlükçüler ve diğer nefret grupları tarafından azınlık topluluklarına yönelik şiddete ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte yayınlandı. Reuters haber ajansına göre, en çok bildirilen nefret suçu kategorileri Siyah karşıtı, beyaz karşıtı, eşcinsel erkek karşıtı, Yahudi karşıtı ve Asyalı karşıtı oldu.

Pazartesi günkü rapor aynı zamanda FBI'ın yeni bir veri toplama yöntemine geçişinden bu yana ilk kez nefret suçu eğilimleri hakkında kendinden emin bir şekilde rapor verebildiğini gösteriyor.

FBI tarafından Ekim ayında yayınlanan suç verileri, ABD kolluk kuvvetlerinin yarısından biraz fazlası 2021'in tamamına ilişkin verileri rapor ettiğinden, önemli boşluklar içeriyordu. bu boşlukların bazılarında.

2021'de ABD Başsavcısı Merrick Garland, nefret suçlarını izleme ve inceleme görevi için eyaletlere ve belediyelere ek kaynaklar teklif etti.

Reuters'e göre Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta, "Nefret suçlarının ve topluluklara neden oldukları yıkımın bu ülkede yeri yok" dedi. "Adalet Bakanlığı, her türlü önyargı saikli şiddetle mücadele etmek için elimizdeki her aracı ve kaynağı kullanmaya kendini adamıştır."

Editör: Haber Merkezi