İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğu, OGEM ve Medya AŞ.’nin desteği ile düzenlenen Gaming İstanbul 16-18 Eylül tarihlerinde oyunun her türüyle ilgilenen amatör ve profesyonel yüzbinlerce kişiyi bir araya getiriyor. PC / konsol / mobil oyunlar, e-spor turnuvaları, yeni oyunların ilk gösterimleri, ünlü yayıncılar ve takipçi buluşmaları, donanım markalarının en yeni ürünleri, serbest geliştirici alanları ve jam’ler gibi birçok aktivite üç gün boyunca Gaming İstanbul’da ziyaretçilerle buluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda yüzbinlerce oyuncuya ve oyun sektörü profesyoneline ev sahipliği yapan, 2019 yılında 92.000 ziyaretçiyle dünyanın en büyük sekiz oyun etkinliğinden biri haline gelen Gaming İstanbul, bu yıl bir ilke daha imza atıyor. GİST LAN Party adıyla oyun severleri bir araya getirecek özel organizasyon için etkinlik alanında 20 metrelik büyük bir sahne platformuyla birlikte 300 kişilik bir oyun alanı oluşturuldu. Bu özel alanda Gaming İstanbul’a katılan ziyaretçiler yanlarında getirdikleri bilgisayar ve mobil cihazlarla 3 gün süresince aralıksız oyun deneyimi yaşayabilecekler. Alanda ziyaretçiler, PUBG, Apex Mobile, New State Mobile, Beatstar, Rocket League Sideswipe ve Call Of Duty Mobile oyunlarından sevdikleri bir oyunun grubuna dahil olarak turnuvalara katılıp oyunların tadını çıkaracak.

Gaming İstanbul’da 72 saatte oyun geliştirecekler

Gaming İstanbul 2022’nin çatısı altında, oyun sektörüne yönelik iş geliştirme etkinliği ve ekosistemi Indieway de yer alıyor. Oyun profesyonelleri ve serbest oyun geliştiriciler, üç gün boyunca konferans ve toplantılarda bir araya gelecek, yatırımcı ve iş geliştirme toplantılarını Gaming İstanbul’da gerçekleştirecek.

Gaming İstanbul bu yıl ayrıca Türkiye’nin en popüler Jam etkinliği Mağara Jam’e de ev sahipliği yapıyor. Jam etkinliği kapsamında ekipler uyku tulumlarını da yanlarına alarak etkinlik alanında 72 saat aralıksız kalarak oyun geliştirecekler. Etkinlik sonunda ilk üçe giren geliştirici takıma toplamda 20 bin TL tutarında para ödülü verilecek.

Gaming İstanbul ziyaretçileri ayrıca etkinlik içindeki alışveriş alanı, FRP etkinlik alanı, cosplay alanı, retro oyun alanı, çocuk parkı ve serbest geliştirici alanına da giriş hakkına sahip oluyor.

Bu yıl hedefimiz kadın ziyaretçi oranında yüzde 30’lara yaklaştırmak

Gaming İstanbul’un açılışında etkinliğe dair görüşlerini paylaşan Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek: “Gaming İstanbul sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı oyun etkinliklerinin başında geliyor. 2019 yılında 92.000 ziyaretçiyle dünyanın en büyük sekiz oyun etkinliğinden biri haline geldik. Bununla da kalmayıp dünya genelinde en yüksek kadın ziyaretçi oranına sahip oyun etkinliği rekorunu da elimizde bulunduruyoruz. Oyun ve e-spor gibi daha çok erkek hegemonyasında olduğu düşünülen bir alanda kadınlar da aslında oldukça aktif durumdalar. Dünya genelinde oyun ve e-spor etkinliklerine kadın ziyaretçi giriş yüzdeleri %13-15 arasında değişirken geçtiğimiz yıllarda Gaming İstanbul’da bu oran yüzde 21-23 seviyesindeydi. Bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu rekoru geliştirerek bu değerli katılımcı oranını yüzde 30’lara yaklaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

GİST (3)_124326041

Dev marka ve oyunlar ile en ünlü yayıncılar Gaming İstanbul’da

Hepsiburada, Aorus (Gigabyte), Red Bull, Unity, Aerosoft, Codeo, LG, Stargate, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun İnkübasyon Merkezi BUG Lab TEKMER, Ancient Gears, Upgrade Entertainment, Wendigo Games, Gizala, Digigame Startup Studio, Zindhu, FRPNET, Enucuzoyun, Bestgameprice, Yuvamız İstanbul gibi marka ve oyunlar üç gün boyunca Gaming İstanbul’da oyunseverleri bekliyor.

Gaming İstanbul’un bu yıl katılımcılara en büyük sürprizi etkinliğe özel tasarlanan ve avlanılabilen "Porygon, Unown G, Unown I ve Joltik" adlı pokemonlarla sevenlerini karşılayacak olan Pokemon Go oyunu. Diğer yandan Blockchain tabanlı rol yapma oyunu Rise Online, büyük bir etkinlik alanı ve Gaming İstanbul ziyaretçilerine özel sürprizlerle bu yıl etkinliğin en önemli katılımcılarından biri. Ancient Gears firması tarafından geliştirilen ve oyuncuların karşısına demo versiyonuyla dünyada ilk defa Gaming İstanbul’da çıkacak olan Sümer mitolojisi kökenli macera oyunu Adanath da bu yılın katılımcıları arasında yer alıyor.

2019 yılında 215 internet yayıncısına ev sahipliği yapan Gaming İstanbul, her yıl olduğu gibi ünlü yayıncıları Pelin ‘‘PqueeN’’ Baynazoğlu, Tuna ‘’Pintipanda’’ Akşen, Can Sungur, Alp ‘‘H1vezZz!’’ Kocaman’a ev sahipliği yapıyor. Gaming İstanbul’un marka yüzleri olan PqueeN, Pintipanda ve Can Sungur bu yıl takipçilerine özel bir sürpriz yaparak Gaming İstanbul Influencer Sahnesi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan yayıncımız Pqueen ise sevenleriyle ana sahnede Just Dance etkinliğinde bir araya gelecek.

GİST (1)_124324355

Vardiya “Brand Workers” Hakkında:

2013 yılında kurulan Vardiya, oyun ve espor pazarlaması, etkinlik pazarlaması ve influencer pazarlama alanlarında hizmet veren Türkiye-Hollanda merkezli bir ajanstır. Gaming İstanbul, Indieway, #kalkgel gibi markaları bünyesinde bulunduran Vardiya çatısı altında Upgrade Entertainment ve Ancient Gears oyun stüdyoları da bulunmaktadır. Vardiya oyun ve espor alanında Tencent, Epic Games, Ubisoft, Samsung, Sony Playstation, Taleworlds, ASUS, Aorus, Xiaomi, Mavi Jeans, Algida, Spotify, Red Bull, Lipton, Nivea, Disney+, Amazon gibi sayısız markaya hizmet vermekte ve markalarını her yıl 100.000 ziyaretçi, 6,9 milyon oyuncu ve 30,8 milyon tüketiciyle buluşturmaktadır.

Editör: Haber Merkezi