Gazeteci ve yazar Taner Talaş tutuklandı

17 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde evinde gözaltına alınan gazeteci ve yazar Taner Talaş tutuklandı.

Adana'da yerel gazetecilik yapan Kucuksaat.com Kurucusu Taner Talaş, "Örgüte üye olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek" suçu nedeniyle tutuklandı.

Taner Talaş, uzun süredir devam sağlık sorunları nedeniyle Adana ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan "hayatını tek başına sürdüremeyeceğinden cezasının ertelenmesi ya da infaz süresini evde geçirilmesi" yönünde aldığı raporları gerekli mercilere sunmuştu.

“ÖRGÜTE ÜYE OLMAMAK İLE BİRLİKTE ÖRGÜT FAALİYETLERİNE DESTEK OLMAK”

Adana'da yayın yapan yerel gazetelerin 668 Sayılı KHK ile kapatılması ardından Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve ilk mahkemede beraat almıştı.

İstinaf Mahkemesi'nin beraat kararını bozması sonrasında, dava dosyasına bakan savcının değişmesiyle yeniden başlayan yargılama sürecinde, aralarında gazeteleri kapatılan imtiyaz sahipleri Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rifat Söylemez'le birlikte sosyal medya paylaşımları yapan gazeteciler Osman Palamut ve Abdurrahim Haklıkul 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İlk davada "FETÖ terör örgütüne üye olmak" suçuyla yargılanan ve beraat eden gazetecilerin itirazını reddeden Yargıtay, İstinaf Mahkemesi’nin “Örgüte üye olmamak ile birlikte örgüt faaliyetlerine destek olmak” iddiasıyla verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası kararını onamıştı.

Editör: Haber Merkezi