TÜRK-İŞ olarak gündeme getirdiğimiz ve çözüm yolu sunduğumuz sorunların bu dönemde hayata geçmesi için gerekli çalışmayı yapmalarını temenni ediyoruz.

Gazi Meclisin 28. Dönem açılış töreninde bazı Milletvekillerinin, İstiklal marşımız okunurken ‘durgun, çekimser’ kalmasının dikkatlerden kaçmadığını söyleyen Gülnar; "Milli şuurla İstiklal Marşımız okuyan tüm vekillerimizi kutluyorum" dedi.

TÜRK-İŞ 4. Bölge temsilcisi Edip Gülnar, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği ve 28 Mayıs’ta yapılan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından, seçilen milletvekillerini ve 3. Kez Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 12.32.38 (1)

Her ayın ilk haftası TÜR-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ 4. Bölge temsilciliğinde gerçekleştirildi. Yerel ve kent gündeminin ele alındığı toplantıda kısa bir açıklama yapan edip Gülnar, “Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi halkımızın büyük bir katılımıyla sonuçlandı. Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan yemin töreni öncesi başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, vatanı, milleti ve bayrağı için canını seve, seve feda eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşımızı gür bir sesle içtenlikle söyleyen milletvekillerimizi kutluyorum.  Adana’mız için, ülkemiz güzel işler yapacaklarına inanıyorum. Halkımızım oylarıyla 3. Kez Cumhurbaşkanlığı görevine layık görülen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta sonu Bakanlar Kurulu açıklandı. Yeni göreve gelen Sayın Bakanlara başarılar dilerken, iş hayatının mevcut sorunlarının çözümü konusunda biz sendikalarla istişare yapacaklarını, TÜRK-İŞ olarak gündeme getirdiğimiz ve çözüm yolu sunduğumuz sorunların bu dönemde hayata geçmesi için gerekli çalışmayı yapmalarını temenni ediyoruz. Ülkemiz yeni dönemde yeni atılımlar yaparken, çalışma hayatındaki sorunların çözümü, iş barışının sağlanması, çalışan işçinin sendikal haklarının korunması, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve taşeron işçiliğin Türkiye gündeminden kalkmasını arzu ediyoruz. TÜRK-İŞ topluluğu olarak, dün nasıl işçimizin alın teri kurumadan hakkını alabilmesi adına mücadele verdiysek, yarın da, bu mücadelemizi ara vermeden devam ettireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi