CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, seçimler yaklaşırken ‘ırkçılık’ söylemlerinin artmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Önceki gün bir televizyon programında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’a göçmenliği üzerinden ırkçılık ve ajanlık ithamlarını kınadı. Beko, “Göçmenlerin aydınlığı sizi de bu karanlıktan kurtaracak” dedi.

Bir televizyon programında Destici’nın ırkçılık söylemlerini açık açık dile getirmesinin siyasi ahlaka uygun olmayan bir tavır ve üslup olduğunu dile getiren CHP’li Beko, Destici’nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a ‘TİTO artığı’ diyerek Yugoslav göçmeni olduğunu, Almanya’da sol gruplar içinde yetişerek Türkiye’ye gönderildiğini iddia etmesinin ırkçılık söylemleri üzerinden bir karalama kampanyası olduğunu belirtti. Kendisi de Balkan göçmeni olan İzmir Milletvekili Kani Beko, göçmenlerin onurlu bir geçmişi ve aydınlık bir geleceği olduğunu vurguladı. Balkan göçmenlerinin bu ülkenin yapı taşlarından biri olduğunu hatırlatan Beko, “Binlerce yıllık bir demokrasi kültürüne sahip olan bu kadim topraklarda etnik kimlik, din, dil ayrımı gözetmeksizin hep beraber, kardeşçe yaşamanın en önemli bileşenlerinden biri de Balkan göçmenleridir. Bizler Balkan göçmenlerinin de hemşehrisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin izinden giderek hep birlikte ve beraber çalıştık, çalışacağız. Hep birlikte güzel bir aileyiz” dedi.

BİZLERİN YÜREĞİNDE MEMLEKET SEVGİSİ VAR!

“Balkanlar'dan ülkesine hainlik yapan bir kişi çıkmaz” diyerek ırkçılık söylemlerini kınayan CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “Balkanlardan söz edilince, çıksa çıksa ülkesini seven, hizmet eden Spartaküs, Büyük İskender, Şeyh Bedrettin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy gibi bu topraklarda yetişmiş önemli değerler çıkar. Bizlerin yüreğinde insan sevgisi var. Bizlerin yüreğinde memleket sevgisi, Cumhuriyet, Mustafa Kemal sevgisi var. Cumhuriyet'i kuran ve kurtaranlar arasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o Balkanlar'da doğan silah arkadaşları vardı. Köklerimizi merak ediyorsanız, İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy'da bizi görebilirsiniz. Nazım Hikmet'in dizelerinde bizi görebilirsiniz. Biz Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirleriyle büyüdük. Biz Necati Cumali'nin çocuklarıyız. Balkan göçmenlerinin onurlu geçmişi, aydınlık bir geleceği vardır.”

Editör: Haber Merkezi