DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMENLERİN ÇIĞLIĞI DUYULMADI

Ara tatili ve bayram tatili bitti, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 24 Nisan’da dersbaşı yapacaklar. Deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin bir çığlığı var. “Biz depremde yaşadığımız travmayı atlatamıyoruz, tayin istiyoruz, isteğe bağlı tayinlerin önü açılasın; kadroya geçen sözleşmeli öğretmelerin eş durum tayinleri de yapılmadı… Yetmedi deprem bölgesinde rehber öğretmene ihtiyacı var…” diyorlar.

Milli eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğretmenleri göreve davet ettiniz. Ancak göreve davet ettiğinizi öğretmenlerin kalacak yeri yok, barınma sorununu çözemediniz. Öğretmenlerin koşulsuz, amasız, fakatsız, isteğe bağlı tayinlerinin yapılması gerekiyor. Deprem bölgesine dönüp bir kez daha bakın… Öğretmenler perişan, atamasını yaptığınız 45 bin öğretmen göreve başlamadı, 100 bin öğretmen talebi vardı yapmadınız; bundan sonra yapma şansınız da yok. 

Millet İttifakı’nın Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü söz; Cumhuriyetin 100 yılında 100 bin öğretmen ataması, iktidarımızın ilk yılında 100 bin öretmen ataması daha yapılarak, toplamda bir yıl içinde 200 bin öğretmen ataması yapacağız. Bu atamalarla hem deprem bölgesindeki öğretmen sorunu çözülecek, hem okullardaki rehber öğretmen sorunları çözülecek, hem de kölelik ücretiyle çalıştırılan öğretmenlerin sorunları çözülecek. 

Öğretmenim hiç merak etmeyin, 14 Mayıs, 19 Mayıs öncesi kumtlayacağımız en önemli bayram olacak…
 

Editör: Haber Merkezi