Deprem bölgelerinde KESK ve KESK’e bağlı 11 sendikanın Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de katılımıyla dayanışma faaliyetleri yürütülmüştür.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde;

6 Şubat 2023 tarihinde 04.17’de Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde ve aynı gün 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki deprem sonucu onbinler hayatını kaybetmiştir.

Depremden etkilenen bölgelerde 13 noktada (Adıyaman, Adıyaman Gölbaşı,  Adana, Maraş / Pazarcık / Narlı / Elbistan, Hatay / Antakya / İskenderun / Samadağ / Arsuz, Malatya, Gaziantep / Islahiye  ve Diyarbakır’da ilk günden oluşturduğumuz KESK Kriz Masaları ve KESK Koordinasyon Merkezlerimiz aracılığıyla eğitim, sağlık, barınma ile giyim, gıda dağıtımı sağlanmış, aşevleri kurulmuştur.

deprem kesk

Her noktada onlarca çadır kurulmuş olup bütün illerden gelen gönüllü arkadaşlarımızla ilk haftada 25 kişilik gruplarla, devam eden haftalarda ise 10-15 kişilik gruplarla deprem bölgelerinde KESK ve KESK’e bağlı 11 sendikanın Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de katılımıyla dayanışma faaliyetleri yürütülmüştür.

Ekran görüntüsü 2023-02-25 103832

Editör: Haber Merkezi