Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a ilişkin ilk kez konuştu. Özarslan’ın kendisine ve ailesine hakaret edildiği yönündeki iddialarını yalanlayan Özel, “Aileyle ilgili hiçbir şey yok, asla” dedi.
CHP’den istifa eden ve AK Parti’ye geçeceği iddia edilen Mesut Özarslan’a yönelik tepkiler sürerken, Özgür Özel konuya ilişkin değerlendirmesini Halk TV’de gazeteci İsmail Saymaz’a yaptı.
“Hakaret iddiaları gerçeği yansıtmıyor”
Özel, Özarslan’ın dile getirdiği iddiaların doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Yalan söylüyor. ‘Aileme, anneme, babama küfretti’ diyor, böyle bir şey yok.”
Özel, Özarslan ile arasında geçen konuşmayı aktararak, kendisine yöneltilen suçlamalara şu sözlerle yanıt verdi:
“Benim söylediğim şu: ‘Sana hırsız dediler, ben seni çağırdım sordum. Sen bana “Böyle bir şey yok, iftira ediyorlar” dedin. Ben sana inandım, sana güvendim. Şimdi hırsız diyenlerin yanına gidiyorsun, sana güvenenleri bırakıyorsun.’”
“Aileye yönelik bir ifade yok”
Ailesine yönelik hakaret iddiasını kesin bir dille reddeden Özel, kullandığı ifadeyi şu şekilde açıkladı:
“Aileye hiçbir şey yok. Asla.
‘Bu yaptıkların seni doğuran anneyi de, evlatlarını da, ileride torunlarını da utandıracak’ dedim.”
Özel ayrıca, Özarslan’a yönelik tepkisini sert sözlerle dile getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bir gün elime bir şey geçerse veya bir gün görüşürüz, seni asla affetmeyeceğim dedim.”
CHP lideri Özgür Özel’in açıklamaları, Mesut Özarslan’ın istifasının ardından kamuoyunda tartışılan “hakaret ve tehdit” iddialarına doğrudan yanıt niteliği taşıdı.




