Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin milletvekili Perihan Koca, son zamanlarda çocuk sömürüsü, iş cinayetleri ve iş kazalarıyla gündeme gelen MESEM'lere dair Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

DEM Parti Mersin milletvekili Perihan Koca, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi

Basına yansıyan son dönemlerdeki haberlerde Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) adı altında öğrenci çalıştıran işletmelerde üst üste iş kazaları yaşandığı görülmüş, MESEM kapsamında İstanbul Büyükçekmece’deki Özkanlar Metal adlı işletmede çalışan Arda Tonbul’un iş kazası sonucunda yaşamını yitirdiği, Antalya’nın Kepez ilçesindeki işletmede çalışan Beyzanur Hatmorioğlu’nun ise ağır yaralandığı görülmüştür. Bu bağlamda;

1. Meslek eğitimi adı altında çocukları işçi statüsünde çalıştıran MESEM projesi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası çocuk sözleşmelerine aykırılık teşkil etmemekte midir? Çocuk işçiliği yaygınlaştıran ve olağanlaştıran bu uygulamayı iptal etmeye ve kesintisiz eğitim hakkını koşulsuz sağlamaya yönelik bakanlığınızın bir çalışması olacak mı?

Ayhan Barut, Türkiye'de işsizinden emeklisine herkesin AKP eliyle mağdur edildiğini vurguladı Ayhan Barut, Türkiye'de işsizinden emeklisine herkesin AKP eliyle mağdur edildiğini vurguladı


2. Halihazırda uygulanan MESEM projesi kapsamında işyerlerinde ucuzu işgücü olarak istihdam edilen çocukların iş güvenliklerinin sağlanmadığı ve bu nedenlerden ötürü çeşitli iş kazaları yaşadıkları görülmektedir. Bu kapsamda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?  

Editör: Haber Merkezi