Çocuk Hekimi ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım Adana ve Adanalının yaşamında önemli bir yeri olan Seyhan Baraj Gölüne dair, gör(e)mediklerimizi gösteren fotoğrafik sunumu ve söyleşiyi Adana Tabip Odasında gerçekleştirdi. 

DR. SUNTUR, “KÜLTÜR SANAT DENDİĞİNDE AKLA ODAMIZ GELİYOR”

WhatsApp Image 2024-01-26 at 11.02.07
Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Cüneyt Genç, hekim ve sanatseverlerin katıldığı Foto Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Kültür Sanat dendiğinde artık Adana Tabip Odasınında akla geldiğini söyledi.
Başkan Dr. Suntur, “Değerli sanat dostları bildiğiniz gibi hizmet binamızın giriş katını ‘100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak hizmete açtık. Usta sanatçıların eserleri bu merkezimizde sergilenmeye başladı. Bugün burada farklı bir etkinlik için bir aradayız. Genelde bizlerin Seyhan Baraş Gölü kenarından geçtiğimizde mangal dumanı, kebap kokusu ve yerlerde çekirdek çöpleri görüyoruz. Ancak fotoğraf sanatçısı meslektaşımız Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım bize gölün bilmediğimiz güzel taraflarını anlatacak. Kendisini bu çalışması için tebrik ediyor ve kutluyorum.” dedi.

Malzeme Dolabı Malzeme Dolabı

PROF. DR. YILDIRIM, “YAŞADIĞIMIZ KENTİ TANIMALIYIZ”

WhatsApp Image 2024-01-26 at 11.02.11


Adana ve diğer illerde bir çok çalışması bulunan Çocuk Hekimi ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım, ‘Gör(e)mediğimiz Göl’ konu başlığıyla yaptığı Foto Söyleşi de görsel şölen yaşattığı gibi göle dair bir çok bilgilerde verdi.
Seyhan Gölü Barajının 1956 yılında su baskınları önlemek, tarım alanlarını sulamak ve elektrik üretmek amacıyla kurulduğu bilgisinide aktaran Prof. Dr. Yıldırım, “Seyhan Baraj Gölünün oluşturlma amacı belli ama aslında yaşanması gereken mükemmel bir doğa harikası. Nişan düğün yapanlara sağladığı açık hava stüdyo özelliği, balıkçılık yapanlara ekmek veren, silüetiyle zamanı belgeleyen bir yapısı var. Aslında her insan yaşadığı kenti tanımalı, bunun için gerektiğinde ara sokaklara girmelidir.” diye konuşan fotoğraf sanatçısı Prof. Dr. Yıldırım katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.

WhatsApp Image 2024-01-26 at 11.02.27

Editör: Haber Merkezi