PSAKD Genel Merkez; “Son zamanlarda AKP iktidarının yoğun baskı ve zulümlerinden seçimin yaklaştığını anlıyor ve tekrar ediyoruz; Alevileri ve bu ülkede yoksul bıraktığınız, hedef gösterdiğiniz, iradesini hiçe saydığınız halkı yıldıramayacaksınız!”

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ; “YAŞASIN LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYET MÜCADELEMİZ!” BAŞLIKLI YAZILI BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

PSAKD Genel Merkezi Tarafından Yapılan Basın Açıklaması Şu Şekilde;

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi ve Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanımız Beyhan Gün ve Şube Saymanımız Şimal Deniz, geçtiğimiz günlerde bir gece yarısı operasyonla apar topar gözaltına alınmışlar, günlerce avukatlarıyla görüştürülmemişler ve göz altı sebebine dair hiçbir açıklama yapılmamıştır. Ülkemizde haksız ve hukuksuz gözaltı ve tutuklama operasyonları uzunca bir zamandır devam etmektedir. Bu hukuksuzluk son günlerde daha da pervasızca artarak sürmektedir.  Hak ve Hakikat mücadelesi, emek, eşitlik, özgürlük, demokrasi, laiklik, çevre, kadın, gençlik mücadelesi yani insanca yaşam mücadelesi veren herkesi düşman ve terörist ilan eden AKP iktidarı, seçimler yaklaştıkça daha da saldırganlaşacağının ipuçlarını vermeye başlamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açılan dava ve verilen akıllara ziyan mahkeme kararı, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Sayın Ferhat Encü'ye kameralar önünde atılan polis tokatı, TTB başkanı sayın Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması, gazetecilere, öğrencilere yönelik organize gözaltılar, hakkını arayan emekçilere sokak ortasında yapılan polis copu ve biber gazlı saldırılar, eğitim emekçilerine Anayasa mahkemesi önünde takılan ters kelepçeler, öğretmenlerin yerlerde sürüklendiği görüntüler, avukatlara verilen hapis cezaları, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumu, işçilerin grev haklarının yasaklanması, örgütlenme haklarının işten atılma tehdidiyle kullandırılmaması,  asgari açlık ücretiyle ölümü gösterip sıtmaya razı edilme politikası, uygulanmayan AİHM kararları, Aleviler için hazırlanan asimilasyon yasası ve gece yarısı kararnameleri ve daha saymakla bitmeyen haksız, hukuksuz uygulamalar bu faşist saldırılara, hukuk dışı yöntemlere verilebilecek sadece bir kaç örnektir.

Biz Aleviler ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Hak ve Hakikat mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Haklının ve mazlumun yanında zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz. Zulme boyun eğmeyecek, zalime biat etmeyeceğiz. Laik ve demokratik Cumhuriyet ve Eşit Yurttaşlık talebimizden ve barış çağrımızdan geri durmayacağız. Hepimizi tutuklasanız da doğruyu ve gerçeği ifade etmeye devam edeceğiz. Karaya beyaz demeyeceğiz. Karanlığa teslim olmayacağız.

Şimdi ve derhal arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi serbest bırakın. Yargılayacaksanız tutuksuz yargılayın ve herkesin gözleri önünde yargılayın, savunma hakkından kimseyi mahrum edemezsiniz. Tutuklanan yöneticilerimiz kadındır ve aldığınız tutuklama kararı her yönüyle insan haklarına aykırıdır.

Tekrar söylüyoruz arkadaşlarımız yalnız değildir.

YAŞASIN HAK VE HAKİKAT MÜCADELEMİZ.

YAŞASIN LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYET MÜCADELEMİZ.

YAŞASIN İNSANCA YAŞAM VE EŞİT YURTTAŞLIK MÜCADELEMİZ.

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi