• Saldırı, savaşın ikinci yıldönümünden hemen önce gerçekleşti; hem Moskova hem de Kiev birbirlerini saldırıların keskin bir şekilde artmasıyla düzinelerce sivilin ölümüne neden olmakla suçladılar.

Yerel yetkililere göre, Çarşamba akşamı Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv'de bir otele Rus füze saldırısı düzenlendi ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Saldırı, savaşın ikinci yıldönümünden hemen önce gerçekleşti; hem Moskova hem de Kiev birbirlerini, saldırıların keskin bir şekilde artmasıyla düzinelerce sivilin ölümüne yol açmakla suçladı.

“İki füze Kharkiv'in merkezindeki bir otele çarptı. Orada askeri personel yoktu. Bunun yerine 30 sivil vardı ve bunlardan 11'i yaralandı." Belediye Başkanı Igor Terekhov Telegram'da paylaştı.

Yaralılardan biri “çok ciddi durumda”, Türk gazetecilerinin daha fazla ayrıntı vermeden incinmiş olanlar arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Polise göre yabancı bir yayından bir gazeteci yaralanmıştı.

Son grevde aralarında iki apartman bloğunun da bulunduğu çok sayıda bina da hasar gördü.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Sunak ve Biden'a Gazze çağrısı Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Sunak ve Biden'a Gazze çağrısı

Kharkiv bölgesel askeri idaresi başkanı Oleg Synegoubov, iki Rus S-300 füzesinin otele saat 22:30 (2030 GMT) civarında çarptığını söyledi.

11 yaralıdan dokuzunun hastaneye kaldırıldığını, ikisinin de olay yerinde tedavi edildiğini, en ağır yaralının ise 35 yaşında bir erkek olduğunu söyledi.

Rusya sınırından yaklaşık 30 kilometre (19 mil) uzakta bulunan Ukrayna'nın ikinci büyük şehri, düzenli ve çoğu zaman ölümcül hava saldırılarına maruz kalarak savaşın ağır bir yükünü üstlendi.

Kiev, Rusya'nın yoğunlaşan insansız hava aracı ve füze saldırıları sırasında hava savunma sistemlerini sürdürmek için Batı desteğine ve hava ekipmanına ihtiyaç duyduğu konusunda uyardı.

Editör: Süleyman Devrim Boğa