Yenilikçi saç ekimi uygulamalarıyla sağlık sektöründe ön plana çıkan Saç Ekimi Doktoru Aycan Işık, saç ekimi sonrası masaj uygulamalarının öneminde vurguda bulundu: “Saça doğru şekilde masaj yapmak, saç köklerini uyarır. Bu ise saç köklerinin beslenmesini sağlar.” ifadeleriyle saça masaj yapmanın detaylarından bahseden Işık, “Saç ekiminde başarıyı etkileyen birçok husus bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, doğru tekniği seçerek titiz bir şekilde çalışmalarda bulunmak.” dedi.

Saç dökülmesinin en kesin tedavisinin saç ekimi olduğunu ifade eden Işık, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Genetik etkenler, stres, hormonal etkiler olmak üzere birçok husus; saçlarda dökülmelere ve saçta açıklıklara neden oluyor. Saç dökülmeleri, bu tür sorunlarla baş başa kalan kişilerin kendilerini kötü hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle pek çok kişi, saç ekim uygulamalarına yönelim gösteriyor. Saç ekiminin titiz bir şekilde yapılması ve ekim sonrasında saça masaj uygulaması, saç ekiminde başarı oranını arttırıyor.”

Uygulama Sonrası Masaj, Saç Kalitesini Büyük Oranda Arttırıyor

Saç ekimi bitiminden yaklaşık 15 gün sonra saça masaj yapılabildiğini belirten Aycan Işık, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “15. gün itibarıyla saça, önerilen şekilde masaj yapılabilir. Masaj, saç kökündeki hücreleri uyarır. Bu ise saç köklerinin beslenmesine ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur. Yapılan masaj, saç ekiminin başarısını da olumlu bir şekilde etkiliyor.”

Saç Ekiminde Yenilikçi Teknikler de Başarı Oranına Etkide Bulunuyor

Ekim uygulamalarında birçok farklı tekniğin kullanıldığını, bu tekniklerden bazılarının yüksek başarı oranına ev sahipliği yaptığını belirten Aycan Işık, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “DHI, robotik saç ekimi, FUE, Safir FUE; sıklıkla kullanılan teknikler arasında yer alıyor. Bu tekniklerin her biri, belirli bir sistem dahilinde saç ekiminin yapılmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra saç köklerinin tutulma oranı da yüksek. Bu nedenle saç ekimi sonrasında sağlıklı saç köklerinin uzaması çok daha mümkün. Doğru teknik kullanıldığında, saçsız alanda kısa sürede saç çıktığını söyleyebilirim. İşlem sırasında kullanılan teknik, atılan adımların nitelikleri ve daha pek çok husus; saç ekiminde başarı oranına etkide bulunuyor."

Editör: Haber Merkezi