Tek Hekim Sağlık Raporu nasıl alınır sorusu çeşitli durumlarda tek hekim raporuna ihtiyacı olanların cevabını en fazla merak ettiği sorulardan birisidir. Tek hekim sağlık raporu rapor için başvuran kişinin sağlığının sadece bir hekim tarafından değerlendirilmesi ve resmi evrak olarak işlenmesi ile ortaya çıkan rapordur. Tek hekim sağlık raporu spor lisansı alınmasından işe girişe kadar pek çok amaçla alınabilmektedir.

Tek hekim sağlık raporu, tek hekim sağlık raporu veren yerlere başvurularak alınabilir. İlgili sağlık kurumuna başvurulduğunda hekime niçin rapor istendiği söylenir. Ardından çeşitli muayeneler, tetkikler ve gerek duyulursa laboratuvar incelemeleri yapılır. Yapılan muayene ve test sonuçlarına göre kişiye ait tek hekim sağlık raporu oluşturulur.

Tek hekim sağlık raporu alınırken hangi tetkiklerin ve muayenelerin yapılacağı raporun teslim edileceği kurumun taleplerine göre değişir. Kimi zaman sadece fiziki muayene yeterli görülürken kimi zaman kan, idrar gibi örnekler alınarak bunların tahliline başvurulabilir.

Tek hekim sağlık raporunun çıkış süresi raporun detayına göre değişir. Eğer sadece fiziki muayene yapılacaksa uzman doktor gerekli muayeneleri yapıp hemen ardından tek hekim sağlık raporu oluşturabilir. Fakat tahliller istendiyse her tahlilin sonucu farklı sürelerde çıkabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hekim, tahlil sonuçlarına göre tek hekim sağlık raporu oluşturabilir.

Tek Hekim Sağlık Raporu Nerelerden Alınır?

Tek hekim sağlık raporu nerelerden alınır sorusunun cevabı oldukça değişkendir. Sadece aile hekiminden alınır gibi bir gerçeklik yoktur. Başlıca şuralardan tek hekim sağlık raporu alınabilir:

  • Sağlık ocakları,
  • Devlet hastaneleri,
  • Üniversite hastaneleri,
  • Özel hastaneler,
  • Özel sağlık merkezleri,
  • Klinikler.

Ayrıca tek hekim sağlık raporunun nereden alınabileceği raporun detayına göre de değişebilir. Kurumlar genel sağlık raporu isteyebilecekleri gibi belli uzmanlık dallarına göre de tek hekim sağlık raporu isteyebilirler. Bu durumda göz hastalıkları, iç hastalıkları, kulak burun boğaz, kardiyoloji gibi bütün uzmanlıklarda görev yapan uzman hekimler tarafından da tek başına bu rapor oluşturulabilir.

Tek hekim sağlık raporu subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er alımlarında istenebilmektedir. Polis alımlarında, sporcu lisansı alımlarında, spor müsabakalarına girecek adaylarda da Tek Hekim Sağlık Raporu talep edilebilmektedir.

Tek Hekim Sağlık Raporu Fiyatları Ne Kadar?

Tek hekim sağlık raporu fiyatları ne kadar sorusunun sabit, tek bir cevabı yoktur. Tek hekim sağlık raporunun alınacağı sağlık kurumu fiyatlarda en temel etkenlerden birisidir. Her sağlık kurumu kendi ücret politikasını belirlediğinden özel sağlık merkezine göre fiyat değişmektedir.

Tek hekim sağlık raporu fiyatı ayrıca yapılacak tetkik, tahlil ve muayenelere göre de değişmektedir. Firma sektörde en hızlı, en güvenilir ve uygun fiyatlı hizmetleri sağlamaktadır.

Editör: Haber Merkezi