Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 4 yıldır büyük başarı ve özveriyle sürdürdüğü görevi boyunca yaşanan inanılmaz sorunlara rağmen, halkın kendisine uygun gördüğü; “Adana gibi Başkan” sıfatına yakışan çalışma ivmesini her geçen gün daha da yükseltiyor.

Batık bir gemiye kaptan olan, ardından koronavirüs salgını gibi dünyayı kasıp kavuran bir felaketin ortasında Adana’yı düzlüğe çıkarmaya uğraşan, tarihin en ağır ekonomik krizine rağmen Adana’nın sorunlarını birer birer çözen ve ekonomik mucizeye imza atan Başkan Zeydan Karalar, 6 Şubat’tan bu yana da şehirleri yerle bir eden, Adana’da da 500’e yakın hayat kaybına, binaların yıkımına ve yüzbinlerce insanın evlerine girmeye korktuğu bir psikolojik travmaya yol açan depremin açtığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışıyor.

6 Şubat sabahı, depremden hemen sonra enkaz başına giden, Büyükşehir’in bütün ekiplerini teyakkuza geçiren, o günden bu yana da halkın yanından bir an olsun ayrılmayan, onlara yüzbinlerce öğün sıcak yemek ve ihtiyaç malzemesi ulaşmasını sağlayan, çevre illerdeki yakımın yarattığı sorunların çözümü için de çaba sarf eden Başkan Zeydan Karalar, bu kadar ağır sorunlarla mücadele ederken, bir ihaleyle ilgili atılan iftiraya karşın, Cumhuriyet Savcılığı’na gidip kendini ihbar etti. Sadece bir medya kuruluşunun iftiralarına konu olan ihaleyle ilgili değil, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ihaleleriyle ilgili kendisini ihbar eden ve inceleme talep eden Başkan Zeydan Karalar, “Ne varsa incelensin, kamuoyunu zarara uğratmışsam, kıyak çekmişsem ve haksız bir durum varsa kellem alınsın ama suçsuzsam da bana iftira atan, şantaj yapan cezalandırılsın” diyerek çağrıda bulundu.

Türkiye’de başarılı ve dürüst siyasetçi olmanın böyle sonuçları var işte. Siz ekonomik bir mucizeye imza atarsınız, her türlü felakette halkın yanında çelik gibi durursunuz ama birileri çıkar sizi en ağır şekilde suçlar, iftira atar, şantaj yapar. Aslında bunu yapanlar Zeydan Karalar’ın geri adım atmayacağını, iftiraya, şantaja boyun eğmeyeceğini ve devleti herkesten daha fazla koruyacağını biliyorlar ama onların da görevi bu demek ki. Hukuk Zeydan Karalar gibi bir devlet yöneticisini korumalı, kanunların gereği yerine getirilmeli. Yoksa ortalık iftiracılara, şantajcılara kalır ve Adana ağır bir yara daha alır.

Zeydan Karalar, Cumhuriyet Savcılığına Kendini İhbar Etti, "İhaleler İncelensin" dedi. Haber İçin Tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi