CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, milyonlarca emeklinin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla TBMM’de başlattıkları nöbet eyleminin üçüncü gününde olduklarını açıkladı. Başarır, arkadaşlarıyla birlikte nöbeti devraldıklarını belirterek, “Bugün burada milyonlarca emekli için bir mücadele veriyoruz” dedi.

İktidarın emeklilere yönelik yaklaşımını sert sözlerle eleştiren Başarır, en düşük emekli maaşına yapılması planlanan 1.000 liralık artışın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki hafta perşembe günü komisyona geleceğini hatırlatan Başarır, “Bu iktidarda utanma kavramı kalmamış. Haftaya perşembe komisyona gelecek en düşük emekli zammı sadece 1.000 lira. Yani emekli Kızılay’da ancak iki yarım ekmek döner alabiliyor. Ama utanmadan, sıkılmadan bunu marifetmiş gibi getiriyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP olarak emeklilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Başarır, “Biz buradayız. Milyonlarca emekli için buradayız. Açlık sınırının altında yaşayan emekliler için buradayız” dedi. İktidara çağrıda bulunan Başarır, en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eğer bir parça vicdanınız, utanmanız ve toplumun durumunu görebilme imkânınız varsa, en azından asgari ücret seviyesine çekin. İnsanlar geçinemiyor” diye konuştu.

Fatih Erbakan: “Emeklilere Sefalet Dayatılıyor”
Fatih Erbakan: “Emeklilere Sefalet Dayatılıyor”
İçeriği Görüntüle

Meclis’in gerçek hayat pahalılığına odaklanması gerektiğini söyleyen Başarır, “Komisyonu, bu Meclisi günlerce 1 kilo kıyma için, 1 litre zeytinyağı için toplamayın. Hayatın gerçeklerini görün” ifadelerini kullandı. Sadece en düşük maaş alan emekliler için değil, tüm emekliler için oransal bir zam yapılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Başarır, “En düşük emekli maaşını en azından asgari ücret seviyesine çekmek bir zorunluluktur” dedi.

Başarır, emekliler hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşana kadar Meclis’te olmaya devam edeceklerini belirterek, “Biz burada emekliler için bu Mecliste olmaya devam edeceğiz. AK Parti grubu uyumaya devam etsin” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Muhabir: Haber Merkezi