Ayhan Barut: "Eğitimde Müfredat Oyunlarına Geçit Vermeyeceğiz"

"Bilimsel, laik, demokratik, parasız eğitim istiyoruz"

"Dayatmaya teslim olmayacağız"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada, AKP tarafından eğitimde yapılan müfredat değişikliği kararını sert bir dille eleştirerek, eğitimin gericileştirilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Bilimsel, laik, demokratik, parasız ve kamucu eğitim taleplerini dile getiren Barut, gerici dayatmaya teslim olmayacaklarını belirtti.

CHP Adana İl Başkan Vekili Özge Yıldız Sarıkaya, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz CHP Adana İl Başkan Vekili Özge Yıldız Sarıkaya, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz

"AKP'nin Eğitimde Oyunları Bitmiyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, AKP iktidarının eğitimde sürekli değişiklikler yaparak ülkenin ve çocukların geleceğiyle oynadığını söyledi. Barut, "AKP iktidarı eğitimde oyunlarına devam ediyor. Ülkemizin ve çocuklarımızın yarınlarıyla oynayanları affetmeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önerildiği günden bu yana tartışmalara neden olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' isimli yeni müfredatı onayladı. Bilimsellikten uzak, soyut kavramlara yönelen, dini nitelikli ifadelerin ağırlıkta olduğu müfredat değişikliğinde itirazlara kulak asmadılar," dedi.

"Kafalarındaki Projelere Geçit Yok"

Çağdaş bir gelecek için bilimsel eğitim modellerinin benimsenmesi gerektiğini ancak AKP'nin bunu istemediğini belirten Ayhan Barut, müfredat değişikliğinin geri çekilmesi için mücadele edeceklerini ifade etti. Barut, "Biz bu yeni müfredatın geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu kabul edecek ve susacak değiliz. Bakan Yusuf Tekin’in kafasındaki gerici, yaşamı daraltan, eğitimin niteliğiyle bağdaşmayan projelere geçit vermeyeceğiz. Arkasında Saray olanların, tarikatçılar ve gericilerin dayatmasına teslim olmayacağız. Bilimsel, laik, demokratik, parasız ve kamucu eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi