SEÇER: “TÜRKİYE’NİN ASIL TABLOSU YOKSULLUK; İKTİDARIN BİZE GÖSTERDİĞİ FOTOĞRAFLAR DEĞİL”

“GELİR DAĞILIMINDAKİ MAKASIN BU KADAR FAZLA OLMASI ÇOK TEHLİKELİ”

“YÜKSEK FİYATLARIN ÇÖZÜMÜ HALKTA, HALK BU DURUMU SANDIKTA ÇÖZECEK”

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi Kurdali Mahalle pazarını ziyaret ederek, hem pazarcı esnafı hem de yurttaşlarla bir araya geldi. Pazar yerinde yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan Seçer’e Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da eşlik etti.

Başkan Seçer pazar ziyareti izlenimlerinde; yurttaşın da esnafın da ortak derdinin geçinememek olduğunu kaydetti. Yüksek ve düşük gelirli yurttaşlar arasında makasın çok açık olduğunu vurgulayan Seçer, bu durumun bir toplum ve ülke için çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Seçer, Türkiye’nin gerçek tablosunun iktidarın fotoğraflarla yaratmaya çalıştığı algı değil; Toroslar’da, Mersin’de ve ülkenin dört bir yanındaki pazar yerlerinde yaşanan gerçek hayat olduğunu söyledi.

Seçer, cep yakan fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Bir tarafta çok kazananlar, bir tarafta az kazananlar; bir tarafta her istediğini rahatça edinenler, bir tarafta çocuklarının gıdasını alamayanlar ya da karnını dahi doyuramayanlar. Gelir dağılımındaki makasın bu kadar fazla olması çok tehlikeli” dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MUT’TA KIRSALA NEFES ALDIRAN YOL YATIRIMI…
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MUT’TA KIRSALA NEFES ALDIRAN YOL YATIRIMI…
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki 1 Ekim resepsiyonunda çekilen fotoğraf kareleriyle ilgili açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Seçer, “Türkiye’nin gerçek tablosu onların bize gösterdiği fotoğraflar değil. Türkiye’nin gerçek tablosunu görmek isteyen Mersin’e gelsin, Toroslar’a uğrasın ve bir de Kurdali Pazar Yeri’ne gelip Türkiye’nin tablosu kara bir tablo mu, yoksa pembe bir tablo mu görsünler” diye konuştu. Yurttaşların pazar çantasını dahi doldurmakta zorlandığından söz eden Seçer, yoksulluk tablosunun en çok pazarda hissedildiğini ifade etti. Seçer, “Bunun çözümünü bulmak lazım. Çözüm bizde değil; halkta. Halk önüne sandık geldiği zaman bunun çözümünü bulacak” sözlerine yer verdi.

Başkan Seçer, Kurdali̇’de Pazar Zi̇yareti̇ Yapti (9)

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi’nde yer alan pazar yerini ziyaret ederek, hem pazarcı esnafı hem de yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan Başkan Seçer’e pazar ziyareti esnasında; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanı İzzet Kırılmaz, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Belediye Meclis üyeleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti.

Yurttaşın ortak derdi: geçinememek

Seçer pazar ziyareti izlenimlerinde; yurttaşın da esnafın da ortak derdinin geçinememek olduğunu kaydetti. Yüksek ve düşük gelirli yurttaşlar arasında makasın çok açık olduğunu vurgulayan Seçer, bu durumun bir toplum ve ülke için çok tehlikeli olduğunu ancak mevcut iktidar ile Türkiye’nin gerçeğinin de bu olduğunu kaydetti. Yurttaşların artan fiyatlar, hayat pahalılığı ve vergiler altında ezildiğini ifade eden Seçer ayrıca; Türkiye’nin asıl tablosunun iktidarın fotoğraflar ile yaratmaya çalıştığı algı değil; Toroslar’da, Mersin’de ve ülkenin dört bir yanındaki pazar yerlerinde yaşanan gerçek hayat olduğunu söyledi. İnsanların pazar torbalarını dahi dolduramadıklarını vurgulayan Seçer, bu durumun çözümünü de halkın sandık geldiği zaman bulacağını vurguladı.

Kurdali’de Başkan Seçer’e yoğun ilgi

Pazar ziyaretinde yurttaşlar Seçer’e hayat pahalılığı ve özellikle fiyatların pahalı olması konusunda dert yanarken, Seçer ise hayat pahalılığı konusunda mevcut iktidarı işaret ederek; ‘O zaman değiştirmek lazım’ dedi. Her zaman halkın içinde olduklarını ve yurttaşların da belediyelerin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getiren Seçer, “Belediyelerden memnunsanız iktidara da belediyelerin mensup olduğu partiyi getireceksiniz, ülkeyi onlar yönetsinler” dedi. Yurttaşlar alışveriş yaptıkları torbaları göstererek, pazar alışverişi bile yapmanın zorlaştığını söyledi.

Başkan Seçer: “Gelir dağılımındaki makasın bu kadar fazla olması çok tehlikeli”

Başkan Seçer pazar ziyareti sonrası verdiği demeçte, cep yakan fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mersin’in en büyük ikinci ilçesi olan Toroslar’ın düşük bir sosyo-ekonomik seviyesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin’de toplam 603 bin hane var. Bunun 120 bine yakını sosyo-ekonomik olarak en düşük seviyelerde. Bu önemli bir rakam. Eminim ki 120 bine yakın yoksul hanenin önemli bir kısmı da Toroslar, Akdeniz ve diğer ilçelerimizdedir. Bir tarafta çok kazananlar, bir tarafta az kazananlar, bir tarafta her istediğini rahatça edinenler, bir tarafta çocuklarının gıdasını alamayanlar ya da karnını dahi doyuramayanlar. Bu bir toplum ve ülke için çok tehlikeli bir durum, sosyal bir meseledir. Gelir dağılımındaki makasın bu kadar fazla olması çok tehlikeli” dedi.

“Türkiye’nin asıl tablosu yoksulluk; iktidarın bize gösterdiği fotoğraflar değil”

Ülkeyi yöneten iktidarın her alanda büyük hatalar yaptığını ve bu hatalar sonucunda bütçede büyük açıklar çıktığına dikkat çeken Seçer, bu nedenle yurttaşın yoksullaştığını belirterek, “Bu açıkları kapatmak, bir yerleri acıtmakla olur. Kimsenin başkasına gücü yetmiyor, geliyor fakire, emekliye, çalışana, sabit maaşlıya, üreticiye yetiyor. Yükle vergi yükünü, harçları; asgari ücrete dokunma. TÜİK yüzde 33 enflasyon açıklıyor, gerçekte yıllık enflasyon minimum yüzde 40, yüzde 50’ler seviyesinde. Bir tarafta sabit bir ücret var, bir tarafta sürekli artan fiyatlar ve ortaya çıkan hayat pahalılığı” diye konuştu.

Siyaseten hiçbir demagojiye gerek olmadığını ve Türkiye’nin asıl tablosunun da bu olduğunu kaydeden Seçer, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki 1 Ekim resepsiyonunda çekilen fotoğraf kareleriyle ilgili açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunarak, “Türkiye’nin gerçek tablosu onların bize gösterdiği fotoğraflar değil. Geçen parlamentoda ‘İşte Türkiye tablosu’ diye fotoğraf gösterdiler. Onlar pembe tablolar ama gerçekte Türkiye’nin tablosunu görmek isteyen Mersin’e gelsin, Toroslar’a uğrasın ve bir de Kurdali Pazar Yeri’ne gelip Türkiye’nin tablosu kara bir tablo mu, yoksa pembe bir tablo mu görsünler. Bunu Türkiye’yi yönetenler görecektir” diyerek, Türkiye’nin yoksulluğunun ancak yurttaşın arasına karışılarak hissedileceğine dikkat çekti.

“Yüksek gıda fiyatlarının çözümü halkta, halk sandıkta çözecek”

Yurttaşların kendilerine boş pazar filelerini gösterdiğinden ve pazar çantasını dahi doldurmakta zorlandığından söz eden Seçer, yoksulluk tablosunun en çok pazarda hissedildiğini ifade etti. Mersin’in bir üretici ve tarım bölgesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Burada sebze-meyve fiyatları, gıda fiyatları düşük olmalı. Mersin, Türkiye’nin en önemli gıda ticaretinin olduğu bölgedir ve bakliyatın ihracatının, ithalatının yapıldığı yerdir. Sebzenin ve meyvenin Türkiye’de rekor seviyede üretimin olduğu yerdir. Her türlü gıda üretiminin olduğu bir yerdir. Üretim bölgesinde hayat pahalılığı şikayeti varsa; İstanbul’u, Ankara’yı, diğer metropolleri ya da illeri düşünemiyoruz. Bunun çözümü halkta. Halk önüne sandık geldiği zaman bunun çözümünü bulacak. Sonra da çözüm bulduğu kişiler ve kadrolar gelecek ülkenin ekonomisini düzeltecek” sözlerine yer verdi.

Başkan Yıldız: “Yoksul bir ilçe olan Toroslar’da vatandaş mutsuz”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da, Başkan Seçer’in sık sık Toroslar ilçesini ziyaret ettiğine vurgu yaparak, yurttaşların da Seçer’i karşılarında gördüklerinde mutlu olduklarına dikkat çekti. Fakat yurttaşların pazarda yüzlerinin gülmediğini kaydeden Yıldız, toplumdaki düşen alım gücüne işaret ederek, “Toroslar zaten yoksul bir ilçe. Emeklilerin, asgari ücretlilerin çok yoğun yaşadığı bir ilçe. Onların alışveriş yapması mucize gibi bir hal almaya başladı. En temel gıdalarımızı bile artık masamıza, soframıza taşıyamayacak durumdayız. En kısa sürede bu durumdan çıkılması ve yeniden üretime geçilmesi lazım. Temel gıda ürünlerimizin bizim tarafımızdan üretilmesi ve fiyatlarının da düşürülmesi lazım. Bunun için de bir siyasi değişiklik lazım” diyerek, Toroslar’da yurttaşların ekonomik açıdan mutsuz olduklarına değindi.

Yurttaşların Seçer ile bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdiği Pazar ziyaretinde onlarla sohbet eden Seçer, gelen talepleri de not aldırdı. Ziyarette ayrıca Büyükşehir personeli tarafından yurttaşlara Büyükşehir’in hizmetlerinin yazılı olduğu bilgilendirici broşür ve pazar çantası; çocuklara da oyuncak dağıtımı yapıldı. Seçer, pazar yerinden çocukların alkışları arasında uğurlanırken, son olarak mahallede bir eve misafir oldu ve yapılan sac ekmeğinden yedi.

Muhabir: Haber Merkezi